actueel background image

Deze landen strijden voor een EK-ticket in de play-offs

27 nov 2019 | 08:15 0

In maart 2020 zal bekend worden welke vier landen zich als laatste plaatsen voor het EK 2020. Nederland wist zich via de reguliere kwalificatie te plaatsen voor het eindtoernooi. De play-offs worden gespeeld in vier groepen met elk vier deelnemende landen. De landen spelen een halve finale en een finale. De winnaar van de finale plaatst zich rechtstreeks voor het Europees Kampioenschap 2020.

Groep A: IJsland, Roemenië, Bulgarije, Hongarije
Groep B: Bosnië en Herzegovina, Noord-Ierland, Slowakije, Ierland
Groep C: Schotland, Noorwegen, Servië, Israël
Groep D: Wit-Rusland, Noord-Macedonië, Georgië, Kosovo

Halve finales en finales

De loting voor de play-offs stond op 22 november 2019 op het programma. De halve finales in alle groepen worden gespeeld op 26 maart 2020. De winnaars van de halve finales ontmoeten elkaar op 31 maart 2020 in de finale. In alle vier de groepen kan één ticket voor het EK 2020 worden gewonnen. De overige 20 deelnemers plaatsten zich via de reguliere kwalificatiereeks.

Loting play-offs EK 2020

Groep A:

IJsland – Roemenië
Bulgarije – Hongarije (winnaar speelt finale thuis)

Groep B:

Bosnië Herzegovina – Noord-Ierland (winnaar speelt finale thuis)
Slowakije – Ierland

Groep C:

Schotland – Israël
Noorwegen – Servië (winnaar speelt finale thuis)

Groep D:

Georgië – Wit-Rusland (winnaar speelt finale thuis)
Noord-Macedonië – Kosovo

Loting voor het EK 2020

Zaterdagavond 30 november 2019 vindt de loting voor het eindtoernooi plaats. Aangezien op dat moment de winnende landen van de play-offs nog niet bekend zijn worden er vier play-off groepen geloot. Nederland zit tijdens de loting in Pot 2, aangezien het geen groepswinnaar werd in de kwalificatie. Die eer moest Oranje aan de Duitsers laten. De loting begint om 18:00 uur en is live op de televisie. Nederland speelt alle groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena, de eerste wedstrijd zal gespeeld worden op 14 juni 2020.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.