actueel background image

Marten de Roon: smaakmaker in Italië

30 mrt 2016 | 06:55 0

De Italiaanse competitie mag de laatste jaren dan wel enigszins verslechterd zijn, er spelen nog altijd een aantal leuke voetballers. Eén van de revelaties van dit seizoen is de Nederlander Marten de Roon. Aan het begin van dit seizoen verkoos de verdediger het Italiaanse Atalanta Bergamo boven sc Heerenveen. Een stap die, naar nu blijkt, bijzonder goed uitpakte.

Beginjaren Marten de Roon

De Roon begon zijn carrière bij amateurclub ASWH. Na zijn periode bij ASWH maakte Marten de Roon de overstap naar Feyenoord. Al vrij snel na zijn periode bij Feyenoord werd De Roon aangetrokken door Sparta Rotterdam. Bij deze club speelde De Roon van 2010 tot 2012. Op februari 2010 werd de middenvelder, onder coach Frans Adelaar, geselecteerd voor het eerste elftal van Sparta.

Het debuut van De Roon liet nog een maand op zich wachten. Op 27 maart debuteerde hij bij Sparta in de wedstrijd tegen FC Twente. Hij speelde goed, maakte indruk en genoot al snel van de aandacht van onder meer AZ Alkmaar, Heracles Almelo en sc Heerenveen.

Aan het eind van het seizoen 2011/12 liep het contract van Marten de Roon bij Sparta Rotterdam af. Hij koos voor een avontuur bij sc Heerenveen dat toentertijd onder leiding stond van trainer Marco van Basten. In zijn tweede seizoen bij sc Heerenveen groeide de Nederlander uit tot aanvoerder, en na het vertrek van Marco van Basten een seizoen later, bleef hij goed presteren.

Buitenlands avontuur Marten de Roon

Marten de Roon nam een opvallende keuze in juli 2015. Hij tekende een contract bij het Italiaanse Atalanta Bergamo. De Roon groeide bij Atalanta in korte tijd uit tot een vaste kracht en speelt de laatste maanden erg goed voetbal. Dit blijft niet onopgemerkt en zo kan De Roon inmiddels teren op de aandacht van het grote Napoli.

De Italiaanse grootmacht heeft zelfs als ”een optie” genomen op Marten de Roon. Dat wil zeggen dat Napoli op de hoogte wordt gehouden van andere clubs die aanbiedingen doen voor de diensten van de Nederlandse verdediger. De Roon zegt zelf uiterst content te zijn met de interesse van Napoli. Zo liet hij tegenover VI weten. ‘Ik heb zelf geen rol gespeeld in de overleggen tussen beide clubs, maar het is natuurlijk wel een supermooi compliment voor mijn spel’, aldus een verheugde De Roon.

Groeit Marten de Roon uit tot een grote speler of is het allemaal een storm in een glas water?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.