actueel background image

Sparta Rotterdam sterker dan Sevilla

30 mrt 2016 | 05:55 0

Sparta Rotterdam maakt een uitstekend seizoen door in de Jupiler League. De Rotterdammers gaan als een raket en zijn goed op weg om een rentree te maken in de Eredivisie. De prestaties van Sparta zijn indrukwekkend, met de zegereeks laten zij zelfs dit seizoen grote clubs als Sevilla achter zich.

Sparta Rotterdam ongeslagen

Met 11 punten voorsprong op concurrent VVV gaat Sparta Rotterdam aan kop in de Jupiler League. Na 6 seizoenen in de Jupiler League lijkt een terugkeer op het hoogste niveau in Nederland reëel.

Sparta bleef dit seizoen als 17 keer ongeslagen. Dit is een prestatie van formaat en de ploeg van trainer Alex Pastoor is daarmee één van de best presterende ploegen van Europa. Er zijn maar 4 clubs in Europa die vaker ongeslagen bleven dan Sparta Rotterdam, waaronder PSV (20x). De complete top 5 van ongeslagen ploegen in Europese voetbalcompetities:

5. Sparta Rotterdam (17x)
4. Juventus (18x)
3. PSV (21x)
2. Barcelona (21x)
1. Rode Ster Belgrado (25x).

Belangrijke goalgetter Sparta Rotterdam

Dé relevatie bij Sparta Rotterdam dit seizoen is Thomas Verhaar (27). De spelmaker kwam 2 jaar geleden over van amateurvereniging VOC. Hij promoveerde met VOC in een paar seizoenen van de Derde Klasse naar de Hoofdklasse. Vrij snel hierna maakte Verhaar al vrij snel de overstap naar Sparta Rotterdam.

Vrijdag tekende Verhaar voor het winnende doelpunt in de wedstrijd tegen FC Oss (2-1). Het was zijn 22e doelpunt. Daarnaast is Verhaar met 11 assists ook nog betrokken bij bijna de helft van alle doelpunten die Sparta Rotterdam tot dusver maakte dit seizoen. Waar gaat dit sprookje eindigen? Gaat Sparta Rotterdam ‘gewoon’ promoveren naar de Eredivisie?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.