actueel background image

KNVB Beker 2020/2021 (15 december 2020)

15 dec 2020 | 09:08 0

In de tweede ronde van de KNVB Beker staan er weer fantastische krakers op het programma. Op dinsdag 15 december 2020 gaat PEC Zwolle op bezoek bij Excelsior, terwijl FC Emmen het sterke FC Groningen ontvangt. Premier Mark Rutten kondigde op maandagavond zware maatregelen aan, maar de voetbalcompetities gaan gewoon verder. Hierdoor kunnen wij de komende weken alsnog gaan genieten van voetbal op het hoogste niveau.

Excelsior – PEC Zwolle (dinsdag, 18:45 uur)

In een leeg Van Donge & De Roo Stadion staan Excelsior en PEC Zwolle tegenover elkaar. De twee clubs troffen elkaar in maart 2019 voor de laatste keer. Destijds won PEC Zwolle met 0-2, dankzij doelpunten van Ehizibue en Namli. Overigens won PEC Zwolle de laatste onderlinge ontmoetingen. De laatste overwinning van Excelsior op de Zwollenaren dateert uit 2010.

Stroef Excelsior leunt op Omarsson

Dinsdag trappen Excelsior en PEC Zwolle de tweede ronde in de KNVB Beker af. De Rotterdamse club kent tot op heden een teleurstellend seizoen en is terug te vinden op de 12e plaats in de Eerste Divisie. Excelsior had nog veel lager kunnen staan, maar dankzij de spits Omarsson sprokkelde de club zijn puntjes mee. De IJslandse topscorer van de Keuken Kampioen Divisie komt in vrijwel ieder duel wel een keer tot scoren dit seizoen.

De afgelopen seizoenen speelde Excelsior wel vaker tegen PEC Zwolle en nooit werd er eenvoudig gewonnen. In het bekertoernooi zijn de prestaties nog een stuk minder. Sinds het seizoen 2015/2016 kwam Excelsior slechts viermaal in actie in het bekertoernooi, waaronder twee bekerduels tegen de amateurvereniging Barendrecht. Afgelopen weekend ging Excelsior met 3-2 onderuit bij de beloften van FC Utrecht. In dat duel kwam Excelsior al snel op een 3-0 achterstand.

– Excelsior won vier van de laatste negen wedstrijden in de KNVB Beker
– Excelsior kwam in de laatste 14 thuiswedstrijden tot scoren
– Excelsior verloor vorig weekend met 3-2 bij Jong FC Utrecht
– Spits Omarsson kwam 17 keer tot scoren in de laatste 16 wedstrijden

PEC Zwolle is moeilijk te verslaan

PEC Zwolle staat momenteel op de 11e plaats in de Eredivisie met 12 punten. De Zwollenaren speelde dit seizoen al zes keer gelijk. Er werd alleen verloren van Feyenoord, PSV, FC Twente en Ajax. In de eerste bekerronde kreeg de ploeg vrijaf en plaatste het zich direct voor de volgende ronde. Vorig weekend werd er met 4-0 verloren bij Ajax, de Amsterdammers waren een paar niveautjes beter. In het seizoen 2013/2014 won PEC Zwolle nog de KNVB Beker, maar toen stond de ploeg er beter voor.

Normaliter zou PEC Zwolle met gemak moeten kunnen winnen van Excelsior. PEC Zwolle won dan ook 19 van de laatste 25 wedstrijden in het bekertoernooi. Dat zijn geweldige statistieken. Daarnaast verloor de club geen van de laatste 12 duels tegen de aankomende opponent.

– PEC Zwolle won 19 van de laatste 25 duels in de KNVB Beker
– PEC Zwolle moest in de laatste 8 uitwedstrijden minimaal één tegendoelpunt incasseren
– PEC Zwolle verloor geen van de laatste 12 wedstrijden tegen Excelsior
– In de laatste vier uitwedstrijden van PEC Zwolle werd er minimaal viermaal gescoord

Vooruitblik

PEC Zwolle is simpelweg een maatje te groot voor Excelsior. Er is geen thuispubliek die de helpende hand kunnen bieden en dat is natuurlijk een domper. Wij verwachten een doelpuntrijk duel met PEC Zwolle als winnaar.

FC Emmen – FC Groningen (dinsdag, 21:00 uur)

De Oude Meerdijk is het decor voor de bekerkraker tussen FC Emmen en FC Groningen. De thuisploeg kent een dramatisch seizoen, terwijl de bezoekers hun zaakjes goed op orde hebben. FC Emmen en FC Groningen troffen elkaar al acht keer op de Oude Meerdijk, waaronder tweemaal in een oefenduel. De onderlinge duels in Emmen eindigde nog nooit in een gelijkspel.

FC Emmen snakt naar succes

FC Emmen kent een slecht seizoen en zal waarschijnlijk moeten gaan vechten tegen degradatie. Slechts één van de 13 wedstrijden dit seizoen werd gewonnen en dat was in de KNVB Beker. In het bekertoernooi won FC Emmen met 2-0 van FC Eindhoven. In de Eredivisie staat FC Emmen op de laatste plaats. De ploeg speelde viermaal gelijk en verloor de overige acht wedstrijden. In de laatste 12 competitieduels moest de ploeg al 30 tegendoelpunten incasseren en dat is simpelweg te veel.

Het is ook duidelijk dat de selectie niet goed in zijn vel zit. FC Emmen kreeg al vijf rode kaarten in het seizoen 2020/2021, dat staat nog los van de 24 gele kaarten. Een overwinning in het bekertoernooi is dan ook hard nodig, al is het om van de frustraties af te komen.

– FC Emmen verloor acht van de 12 competitieduels
– FC Emmen won dit seizoen pas één wedstrijd
– FC Emmen won één van de laatste zeven thuisduels
– FC Emmen kwam in de laatste vier duels slechts tweemaal tot scoren
– FC Emmen won één van de laatste zes thuisduels tegen FC Groningen

FC Groningen gaat voor Europees voetbal

FC Groningen doet het vooralsnog geweldig in de Eredivisie. De ploeg staat op een keurige vijfde plaats in de Eredivisie en heeft nog altijd zicht op een Europees ticket. De ploeg deed dat zonder Arjen Robben, de sterspeler is al vrijwel het gehele seizoen geblesseerd. Kortgeleden won FC Groningen nog met 1-2 bij AZ en afgelopen weekend werd ook RKC Waalwijk met 2-0 verslagen. FC Groningen krijgt ook weinig tegendoelpunten en heeft hierdoor vaak genoeg aan één rake knal.

FC Groningen won de laatste drie wedstrijden tegen FC Emmen, het is dan ook één van de favoriete tegenstanders van de club. In het seizoen 2014/2015 veroverde FC Groningen nog de KNVB Beker. De aanvallend ingestelde El Messaouidi kwam viermaal tot scoren in de laatste drie wedstrijden.

– FC Groningen won de laatste drie duels tegen FC Emmen
– FC Groningen verloor slechts één van de laatste acht wedstrijden
– FC Groningen hield dit seizoen al vijfmaal het eigen doel schoon
– FC Groningen won vorig seizoen met 0-1 bij FC Emmen

Vooruitblik

FC Groningen gaat als favoriet het duel in bij FC Emmen. De thuisploeg is niet in goeden doen, terwijl FC Groningen juist onwijs goed presteert. Het kan dan ook vrijwel niet anders dan dat FC Groningen de volgende ronde bereikt. Overigens verwachten wij niet meer dan twee doelpunten in het bekerduel.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.