actueel background image

Voorbeschouwing: SSC Napoli – Internazionale (Coppa Italia)

13 jun 2020 | 11:52 0

De Italiaanse voetbalclubs mogen halverwege juni weer aan de bak. Op 13 juni staan er twee wedstrijden op het programma in de halve finale van de Coppa Italia. SSC Napoli geniet thuisvoordeel en dat kan nog wel eens het verschil gaan maken. Internazionale maakte een geweldig seizoen door en zal zich kwalificeren voor de Champions League. De grote vraag is nu welk team zich mag gaan opmaken voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. SSC Napoli won het eerste duel al met 0-1 en kan het karwei in eigen huis afmaken

Vooruitblik

De vraag is vooral welke ploeg het beste uit de coronastop zal komen. Een leeg stadion en allerlei strenge regels, het is even wennen voor beide selecties. Wij verwachten dat SSC Napoli in de eerste helft druk zal zetten en hoopt op een snel doelpunt. Als zij daarin slagen dan gaat de thuisploeg waarschijnlijk wel door naar de finale, maar anders kan het nog heel spannend worden. Wij verwachten minimaal drie doelpunten en een overwinning voor SSC Napoli.

De andere halve finale zal gespeeld worden tussen Juventus en AC Milan! Bekijk hier de voorbeschouwing van die wedstrijd in de Coppa Italia.

Lees verder over de vorm van Napoli en Inter.

SSC Napoli won in Milaan

SSC Napoli won het eerste halve finale-duel op 12 februari bij Internazionale met 0-1. Het winnende doelpunt kwam op naam van Fabian Ruiz. Echter is dat geen garantie voor de volgende ronde, want in januari won Internazionale nog met 1-3 in Napels. SSC Napoli maakte een slechte eerste seizoenshelft door maar wist zich toch weer te herstellen.

De ploeg verloor slechts één van de laatste negen duels en staat op de 6e plaats in de Serie A met 39 punten. In de laatste negen wedstrijden kwam Napoli ook steeds minimaal één keer tot scoren, wat resulteerde in zeven overwinningen.

Internazionale aast op revanche

Internazionale staat momenteel op de 3e plaats in de Serie A met 54 punten. De achterstand op koploper Juventus bedraagt 9 punten. De ploeg richt zich op het bekertoernooi, aangezien dat de enige manier is om nog een prijs te winnen. Internazionale speelde op 8 maart zijn laatste wedstrijd en verloor toen met 2-0 van Juventus. Daarvoor werd er tweemaal gewonnen van Ludogorets in de UEFA Europa League.

In de eerste halve finale was Inter de bovenliggende partij, maar kon het de kansen niet afmaken. Echter is er nog wel hoop, want de ploeg won eerder dit seizoen met 1-3 bij SSC Napoli. Een soortgelijke uitslag zou voldoende zijn om de finale te bereiken van de Coppa Italia.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.