actueel background image

Voorbeschouwing: Juventus – AC Milan (Coppa Italia)

13 jun 2020 | 11:52 0

Na een lange onderbreking mogen ook de Italiaanse voetbalclubs eindelijk het veld weer betreden. Op zaterdagavond 13 juni (20:45 uur) speelt Juventus een thuiswedstrijd tegen AC Milan. Het is de return in de halve finale van de Coppa Italia.

In de eerste halve finalewedstrijd was AC Milan de bovenliggende partij en kwam het na 61 minuten op een 1-0 voorsprong dankzij Rebic. Tien minuten later moest de ploeg verder met 10 man en daar profiteerde de bezoekers van. Niemand minder dan Cristiano Ronaldo schoot Juventus in de 91e minuut op gelijke hoogte vanaf de strafschopstip.

Lees verder over de vooruitblik van deze halve finale en de vorm van de twee clubs!

Vooruitblik

Juventus won de laatste zeven thuiswedstrijden tegen AC Milan. De thuisploeg kwam daarin 15 keer tot scoren, terwijl AC Milan viermaal het net wist te vinden. Wij verwachten dan ook een simpele overwinning voor de Oude Dame en een treffer van Ronaldo.

Er staat nog een wedstrijd in de halve finale van de Coppa Italia op het programma. Lees hier de voorbeschouwing van de kraker tussen SSC Napoli en Internazionale!

Lees verder om meer te weten te komen over de huidige vorm van AC Milan en Juventus.

Juventus ijzersterk in eigen huis

Juventus is haast vanzelfsprekend de favoriet in de return van het Italiaanse bekertoernooi. De Oude Dame staat op de 1e plaats in de Serie A en heeft dat voornamelijk te danken aan een geweldige thuisreeks. Juventus verloor dit seizoen geen enkele thuiswedstrijd. De laatste nederlaag dateert uit april 2019 toen de club met 1-2 verloor van Ajax.

Vlak voor de coronastop ging Juventus nog wel met 1-0 onderuit bij Olympique Lyon. In eigen huis wist Juventus 16 van de laatste 17 wedstrijden te winnen. Het kwam slechts in twee van de 17 wedstrijden maximaal één keer tot scoren, in de overige wedstrijden scoorde het minimaal twee doelpunten.

AC Milan hoopt op een stunt

AC Milan moet van goeden huize komen om de finale te bereiken van de Coppa Italia. De ploeg staat momenteel op de 7e plaats in de Serie A. De coronastop kwam op een vervelend moment, want AC Milan kreeg de smaak net te pakken.

De Italiaanse club verloor slechts één van de laatste zes duels. Het probleem zit hem echter in het scorende vermogen, want AC Milan kwam pas 27 keer tot scoren. Geen enkele andere club in de Serie A noteerde minder doelpunten. De ploeg heeft de 7e plek in de competitie voornamelijk te danken aan de sterke verdedigingslinie.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.