actueel background image

Wordt het EK 2020 in 2021 gespeeld?

13 mrt 2020 | 15:14 0

Update 17-3: Het EK wordt uitgesteld naar volgend jaar. Op 11 juni 2021 start het EK voetbal voor mannen. Lees meer.

Het coronavirus zorgt ervoor dat er wereldwijd niet gevoetbald wordt. Competities worden in bijna alle landen stilgelegd. Dit heeft tot gevolg dat wedstrijden niet meer gespeeld kunnen worden voor het einde van het seizoen. Het EK 2020 begint namelijk al op 12 juni 2020.

Wegens de grootschaligheid van de maatregelen door het virus, gaat de UEFA in beraad over het EK 2020. Op dinsdag 17 maart 2020 vindt er overleg plaats over de wedstrijden in de Champions League, Europa League en het Europees kampioenschap. Alle 55 bonden worden hierbij betrokken. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het EK voetbal uitgesteld tot volgend jaar.

Door het uitstellen van het landentoernooi wordt de mogelijkheid geboden aan competities om alle afgelaste wedstrijden in te halen. Zo kan de maand mei en juni volledig benut worden. Gezien het aantal afgelastingen is dat hoogstwaarschijnlijk hard nodig!

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws over het EK 2020 en de mogelijke verplaatsing.

Oefeninterlands afgelast

Het Nederlands elftal zou eind maart twee oefenwedstrijden spelen. Ook deze zijn in verband met de veiligheid van volksgezondheid afgelast. Of de wedstrijden op een later moment worden ingehaald, is nog niet bekend.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.