Statistieken WK Oranje Leeuwinnen

Bekijk hier interessante statistieken van de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op het WK. Sowieso vind je hier de gegevens van de groepswedstrijden en hopelijk kunnen we je tot aan de finale informatie bieden!

Alle informatie over het wk vind je hier: → WK voetbal voor vrouwen 2019

Statistieken Nieuw-Zeeland vs. Nederland

Op dinsdag 11 juni werd in Le Havre de eerste wedstrijd van Nederland op het WK in Frankrijk gespeeld. De wedstrijd werd nipt en op het laatste moment gewonnen met 0-1. Invaller Jill Roord wist in de blessure tijd binnen te koppen op aangeven van invaller Lineth Beerensteyn. Een mooi detail is dat de dieptepass van Merel van Dongen kwam en ook zij als invaller het veld was betreden.

Zoals in de statistieken hieronder te zien is, was Nederland veel aan de bal, maar wist het in de reguliere speeltijd niet tot scoren te komen.

Statistieken Nederland – Kameroen

Op zaterdag 15 juni zal om 15.00 worden afgetrapt in Valenciennes voor de tweede WK wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen. Kameroen verloor met maar 1-0 van Canada en hield lang stand. Het is een ploeg die veel verdedigt en loert op de counter met hun snelle spitsen. Als Nederland deze wedstrijd weet te winnen, dan zet het een grote stap naar de volgende ronde in het toernooi. Lees hier de volledige voorbeschouwing>

Statistieken Nederland – Canada

De kraker in Groep E is toch wel de wedstrijd tussen de Canadezen en de Nederlanders. Op donderdag 20 juni wordt om 18.00 in Reims gefloten voor de aftrap. De twee landen zijn gelijkwaardig in niveau en zijn de twee favorieten om door te gaan naar de volgende ronde. Afhankelijk van de wedstrijden op zaterdag zou het zomaar kunnen zijn dat deze wedstrijd beslissend is om door te gaan naar de achtste finales.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *