actueel background image

Het seizoen van VVV Venlo (2019/2020)

14 aug 2020 | 18:56 0

VVV-Venlo begon eind juni met de voorbereiding op het seizoen 2019/2020. De club uit de Eredivisie won zijn eerste oefenduel met 0-7 bij Maasbree. In de oefenperiode won Venlose club van Straelen uit Duitsland en FC Eindhoven. Er werd ook knap met 2-2 gelijkgespeeld tegen de Duitse subtopper VfL Wolfsburg. Een seizoen eerder eindigde VVV-Venlo op de 12e plaats in de Eredivisie en in het nieuwe seizoen was handhaving wederom het einddoel.

Eerste seizoenshelft

Het seizoen begon voor VVV-Venlo met een thuiswedstrijd tegen de promovendus RKC Waalwijk. De bezoekers stonden halverwege op een verrassende 0-1 voorsprong, maar VVV-Venlo wist zich in de tweede helft te revancheren. Dankzij doelpunten van Elia Soriano, Jonathan Opoku en Peter van Ooijen werd er  met 3-1 gewonnen. Lang kon de Limburgse club niet genieten van de overwinning, de club verloor vervolgens met 4-1 van Sparta Rotterdam en met 1-4 van Ajax.

Op 25 augustus 2019 zorgde VVV-Venlo voor een stunt door met 2-1 te winnen bij FC Utrecht. De Domstedelingen hadden weliswaar 74% balbezit, maar kwamen niet tot scoren. De doelpunten van Venlose kant kwamen op naam van Evert Linthorst. Echter werd de maand augustus afgesloten met een pijnlijke 1-0 nederlaag bij ADO Den Haag. Danny Post moest in dat duel al na 70 minuten het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen van scheidsrechter Mulder.

Winstpartij op FC Groningen

Na een interlandperiode van twee weken stond op 14 september 2019 het duel tussen VVV-Venlo en FC Groningen op het programma. Het duel leek lange tijd in een 1-1 gelijkspel te eindigen. Echter was het wederom de jonge middenvelder Linthorst die de beslissende 2-1 op zijn naam schreef. VVV was dankzij de overwinning na zes speelrondes terug te vinden op de 9e plaats in de Eredivisie. Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de club, maar in de volgende weken ging het toch mis.

VVV verliest acht duels op rij

Op 21 september 2019 begon één van de slechtste periodes van VVV-Venlo in de laatste jaren. Er werd met 1-0 verloren bij het verrassend sterke Willem II. Daarna volgde een 0-3 nederlaag tegen sc Heerenveen en een 4-1 nederlaag bij PSV. De gifbeker moest helemaal leeg, want er werd ook verloren van Vitesse (0-4) en Fortuna Sittard (4-1).

De pijnlijkste nederlaag van het seizoen werd op 30 oktober 2019 geleden in het KNVB bekertoernooi. VVV-Venlo stond na 90 minuten met 2-1 achter tegen de amateurs van Groene Ster, maar scoorde de gelijkmaker in de 94e minuut. In de verlening werd niet gescoord en Groene Ster bleek beter in het nemen van strafschoppen. De nederlaag kwam ontzettend hard aan bij de spelers en de staf. In de Eredivisie werd er kort daarna met 0-3 verloren van Feyenoord en ook Heracles Almelo was met maar liefst 6-1 te sterk. In acht wedstrijden incasseerde VVV 27 doelpunten.

VVV Venlo logo

VVV-Venlo wint weer eens in de Eredivisie

Op 24 november kon VVV-Venlo eindelijk weer eens een feestje vieren. De Limburgse voetbalclub won met 2-1 van FC Twente en pakte drie kostbare punten. De doelpunten kwamen op naam van Elia Soriano en Peter van Ooijen, beide treffers werden gescoord in de eerste helft. Op 1 december kwam VVV dan ook beter voor de dag in het uitduel tegen AZ, maar de Alkmaarse club bleek met 1-0 te sterk. Een week later werd er wel gewonnen van FC Emmen (2-0). De eerste seizoenshelft werd afgesloten met nederlagen tegen PEC Zwolle (1-2) en Vitesse (3-0). VVV eindigde de eerste seizoenshelft als nummer 16 in de Eredivisie.

Zeven duels op rij ongeslagen

Dat er in het voetbal niks te voorspellen is, werd in seizoen 2019/2020 ook duidelijk bij VVV-Venlo. Na een slechte periode in 2019 wist de ploeg in 2020 nagenoeg ongeslagen te blijven. Op 19 januari speelde VVV met 1-1 gelijk tegen PSV, het Eindhovense doelpunt viel pas in de blessuretijd van de tweede helft. Een week later won de ploeg wel met 1-2 bij RKC Waalwijk, ondanks het feit dat VVV na 75 minuten nog op een achterstand stond. In de 21e speelronde pakte VVV ook een punt tegen FC Utrecht (1-1).

Op 14 februari wist de Limburgse club zich te revancheren tegen Heracles Almelo. Nadat het uitduel in 6-1 eindigde, werd er thuis met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Danny Post. Een week later won VVV ook zeer verrassend met 0-1 bij FC Groningen. Op 29 februari 2020 eindigde de derby tegen Fortuna Sittard in 0-0. Een week later verloor VVV-Venlo met 3-0 van FC Emmen. Uiteindelijk eindigde de club op de 13e plaats in de Eredivisie, nadat het seizoen vroegtijdig werd beëindigd vanwege de coronacrisis.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.