actueel background image

Eredivisie speelronde 24: het aftellen gaat beginnen

03 mrt 2023 | 08:30 0

Het aftellen gaat vanaf nu echt beginnen. Na deze speelronde zijn er nog meer tien te gaan en dan weten wie kampioen is en wie er volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Een korte vooruitblik op speelronde 24:

Voorbeschouwing Eredivisie week 24 content

Generale repetitie voor AZ

Een wedstrijd die eigen voor zondagmiddag op het programma stond, maar de KNVB gunt AZ maximale tijd om te herstellen voor de Conference League. Daarin ontmoet AZ komende week namelijk Lazio. Maar de ogen zullen eerst gericht zijn op Vitesse, want ook die is niet onbelangrijk. Om in de titelrace te blijven moet er gewonnen worden. Vitesse-uit is lastig, dat liet Ajax afgelopen weekend zien. Onder trainer Phillip Cocu zijn de Arnhemmers een vervelende tegenstander geworden voor iedere ploeg.

Vrijdag 20:00 uur: Vitesse – AZ

Finale voor FC Utrecht

Nog een wedstrijd op de vrijdagavond. FC Utrecht krijgt Fortuna Sittard op bezoek. Utrecht wil en moet zich plaatsen voor de play-offs en daar is het ook hard naar op weg. Sinds de winterstop gaat het goed in de Domstad. Van de laatste zeven wedstrijden werd er slechts eentje verloren. Tegen Fortuna is Utrecht ook de grote favoriet.

Vrijdag 20:00 uur: FC Utrecht – Fortuna Sittard

Strijd op leven en dood aan De Dijk

Eén van de lekkerste wedstrijden dit weekend is die tussen FC Volendam en FC Emmen. Nu het einde van de competitie in zicht komt, neemt de spanning toe. De spanning staat er goed op aan De Dijk. FC Volendam zet bij winst een mooie stap richting lijfsbehoud, maar andersom geldt hetzelfde. Het verschil op de ranglijst is slechts twee punten. Voor Emmen de uitgelezen kans om over Volendam heen te gaan.

Zaterdag 18:45 uur: FC Volendam – FC Emmen

Groningen maakt zich geen illusies in De Kuip

FC Groningen won afgelopen weekend eindelijk weer eens, maar rekent dit weekend nergens op. De Trots van het Noorden moet namelijk op bezoek in De Kuip en Feyenoord lijkt dit seizoen onverslaanbaar. Toch neemt de druk iedere week toe richting het kampioenschap. Feyenoord weet dat het moet winnen en FC Groningen speelt zaterdag relatief zonder druk. Wie weet maakt de Groningse kat in het nauw een rare sprong.

Zaterdag 20:00 uur: Feyenoord – FC Groningen

Laatste strohalm Heerenveen

Voor sc Heerenveen zijn de play-offs om Europees voetbal verder weg dan ooit, toch is er nog een sprankje hoop. Dan moet er wel gewonnen worden dit weekend en dat wordt een hele zware klus. De Friezen spelen uit bij FC Twente en de tukkers kunnen de punten ook erg goed gebruiken. De Tukkers verloren de laatste twee wedstrijden en willen weer eens weten wat winnen is.

Zaterdag 21:00 uur: FC Twente – sc Heerenveen

Stadsderby in Rotterdam

De zondag begint met de stadsderby tussen Excelsior en Sparta Rotterdam. Excelsior is aan een vrije val bezig en flirt opzichtig met een terugkeer naar de Keuken Kampioen Divisie. Sparta daarentegen heeft een geweldig seizoen en flirt met Europees voetbal. De Spartanen zijn dan ook de uitgesproken favoriet, maar in een derby gebeuren vaak gekke dingen.

Zondag 12:15 uur: Excelsior – Sparta Rotterdam

Lastig middagje Waalwijk voor PSV

RKC-uit moet voor PSV normaal gesproken een makkie zijn, maar RKC is dit jaar een hele taaie ploeg om tegen te spelen. Vorige week wonnen ze nog met 1-4 op bezoek bij Heerenveen. Ook eerder dit jaar in Eindhoven had PSV de grootste moeite met de mannen uit Waalwijk. Pas diep in blessuretijd won PSV door een zeer dubieuze penalty. Kan RKC de Eindhovenaren definitief uit de titelstrijd gooien?

Zondag 14:30 uur: RKC Waalwijk – PSV

Ajax gaat voor zes op rij

Sinds Alfred Schreuder weg is, won Ajax alle wedstrijden in de Eredivisie. Zondag staat John Heitinga voor de zesde keer voor de groep in de competitie. Om druk op Feyenoord te houden moet er gewonnen worden. N.E.C. is de tegenstander en dat kan nog wel eens lastig worden. De Nijmegenaren zijn lastig te kloppen en hielden al drie wedstrijden op rij de nul.

Zondag 16:45 uur: Ajax – N.E.C.

Cambuur moet gaan preseteren

Er moet een wonder gebeuren wil Cambuur volgend seizoen nog actief zijn op het hoogste niveau. De ploeg staat laatste en ziet de concurrenten wekelijks verder weglopen. Zondagavond spelen ze in eigen huis tegen Go Ahead Eagles. Wederom een finale voor de ploeg van Sjors Ultee. Maar zie maar eens van ‘Kowet’ te winnen.

Zondag 20:00 uur: SC Cambuur – Go Ahead Eagles

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.