actueel background image

Dit zijn de mooiste wedstrijden van het weekend (week 4, 2023)

27 jan 2023 | 09:39 0

Na een midweekse speelronde in de Eredivisie en de Bundesliga, gaan we gewoon weer verder dit weekend. Met heerlijke krakers in de FA Cup, de Bundesliga, de Serie A en onze eigen Eredivisie. Wij hebben de mooiste voor je op een rijtje gezet.

Mooiste wedstrijden weekend week 4

Vrijdag 21:00 uur: Manchester City – Arsenal

De vrijdagmiddagborrel afsluiten met de FA Cup-wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal. Kun je het weekend beter beginnen? Wij denken van niet. Een heerlijke wedstrijd tussen de nummers één en twee van de Premier League. Lukt het City om een mentale tik uit te delen aan de koploper? Of zet Arsenal de goede vorm door op bezoek in Manchester?

Zaterdag 15:30 uur: Hertha BSC – Union Berlin

Zaterdagmiddag staat de derby van Berlijn op het programma. Normaal gesproken al een bijzondere derby met veel historie, maar dit jaar staat er veel op het spel. Voor Hertha ligt degradatie op de loer, voor Union de titel. Union staat tweede op slechts drie punten van koploper Bayern. Blijven zij bij?

Zaterdag 18:30 uur: FC Bayern München – Eintracht Frankfurt

Met de hete adem van Union in de nek en pijnlijk midweeks puntenverlies in eigen huis tegen 1.FC Köln moet Bayern München zaterdag winnen. Dan is Eintracht Frankfurt geen fijne tegenstander. De nummer vier van de Bundesliga kan bij een stunt op slechts twee punten van Bayern komen. Bij verlies haakt Eintracht definitief af in de titelstrijd. Een wedstrijd waarbij veel op het spel staat dus.

Zondag 12:15 uur: FC Twente – Feyenoord

Ook in de Eredivisie hebben we een alles of niets wedstrijd. FC Twente staat op zes punten achterstand van koploper Feyenoord. Bij winst doen ze weer helemaal mee om de titel, bij verlies haken ze definitief af. Feyenoord wil de koppositie behouden, maar op bezoek bij Twente is het altijd lastig. Een mooie pot om de zondag mee af te trappen.

Zondag 17:30 uur: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

In de Bundesliga gaan dit weekend hoe dan ook rake klappen vallen. Eintracht Frankfurt kan aanhaken of afhaken, hetzelfde geldt voor Borussia Dortmund. Ook zij staan op vijf punten achterstand van Bayern München. Zondagmiddag moeten zij op bezoek in Leverkusen. Een Leverkusen in vorm dat na een lastige start weer mee wil doen om Europees voetbal. Om mee te blijven doen moeten ze winnen van Dortmund. Dortmund moet winnen om mee te blijven doen om de titel. Ook hier is het alles of niets voor beide ploegen.

Zondag 20:45 uur: Napoli – AS Roma

We sluiten het weekend af in Italië. Koploper Napoli ontvangt zondagavond AS Roma. Napoli stevent recht op de eerste titel sinds 1990 af. Zij hebben een voorsprong van liefst twaalf punten op nummer twee AC Milan. De voorsprong op de nummer drie, vier en vijf is dertien punten. De spannendste strijd in Italië lijkt te gaan om Champions League-voetbal. AS Roma is één van die ploegen die in aanmerking komen. Zij staan gedeeld derde met Inter en Lazio. Een stuntje in Napels zou heel goed uitkomen, maar lijkt op voorhand bijna onmogelijk.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.