actueel background image

Deze spelers zien wij mogelijk niet meer terug in de Eredivisie

24 apr 2020 | 11:55 0

De bal zal tot 1 september niet meer rollen in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Diverse voetballers lijken hun laatste wedstrijd op de Nederlandse velden al gespeeld te hebben. Er zijn spelers die mogen uitkijken naar een buitenlands avontuur, maar ook enkele voetballers lijken een punt achter hun carrière te gaan zetten. Onderstaande spelers zien wij misschien wel nooit meer terug in de Eredivisie:

Klaas-Jan Huntelaar (AFC Ajax)

Het contract van Klaas-Jan Huntelaar werd begin april formeer opgezegd. De iconische spits van Ajax kan zijn contract met één seizoen verlengen, maar dan zal hij een groot deel van zijn jaarsalaris moeten inleveren. De oud-international was afgelopen seizoen derde keus bij de Amsterdamse club, maar mocht in vele wedstrijden invallen. Dat deed hij met succes, want Huntelaar kwam negenmaal tot scoren in het seizoen 2019/2020.

Ibrahim Afellay (PSV)

Ibrahim Afellay wist tussen 2004 en 2011 grote indruk te maken bij PSV. Het leverde de middenvelder naast een plek in het Nederlands elftal ook een transfer naar FC Barcelona op. De spelverdeler keerde in 2019 terug in Eindhoven en werd direct de nieuwe aanvoerder. Echter speelde Afellay maar drie duels voor PSV in het afgelopen seizoen. Het is nog onduidelijk of er ook volgend seizoen nog een plekje in de selectie van de Eindhovense club is voor Afellay.

Ron Vlaar (AZ)

Ron Vlaar speelde sinds 2015 welgeteld 97 wedstrijden voor AZ. In het afgelopen seizoen kwam de verdediger niet zo vaak in actie vanwege blessureleed. In januari 2020 speelde Vlaar zijn laatste minuten in het shirt van AZ. Het contract van de oud-international werd formeel opgezegd, maar Vlaar is zelf nog niet van plan om te stoppen met de sport. AZ en de speler lijken wel nog in onderhandeling te gaan over een nieuw contract. Echter kan het ook zomaar zijn dat Vlaar verder zal gaan als jeugdtrainer in Alkmaar.

Eredivisie

Hakim Ziyech (Ajax)

Hakim Ziyech tekende enkele maanden geleden een contract bij Chelsea FC. De middenvelder van Ajax heeft zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdamse club al gespeeld. Het contract van Ziyech loopt namelijk nog door tot 1 juli 2020. Ziyech speelde al sinds 2012 in de Eredivisie en kwam tot 216 competitieduels. Ajax incasseert een bedrag van maximaal 44 miljoen euro voor de smaakmaker.

 

Urby Emanuelson (FC Utrecht)

De glansrijke carrière van Urby Emanuelson lijkt als een nachtkaars uit te gaan. De verdediger van FC Utrecht had het de laatste maanden niet meer naar zijn zin in de Domstad. De 33-jarige oud-international mocht afgelopen seizoen slechts vijfmaal aan de start verschijnen. De wens van de speler en de club is dan ook een vertrek. Emanuelson zijn contract loopt deze zomer af, waardoor de ervaren kracht gratis op te halen is.

Mike te Wierik (FC Groningen)

Mike te Wierik heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen al achter de rug. De verdediger tekende begin dit jaar al een driejarig contract bij het Engelse Derby County. De aanvoerder van de Eredivisie-club mag zichzelf gaan bewijzen in de selectie van trainer Phillip Cocu. De 27-jarige mandekker speelde al meer dan 230 wedstrijden in de Nederlandse competitie en kwam daarin achtmaal tot scoren.

Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord)

De 32-jarige Jan-Arie van der Heijden zal hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen niet meer te bewonderen zijn in het shirt van Feyenoord. De ervaren verdediger mocht afgelopen seizoen voornamelijk plaatsnemen op het tribune en zijn wedstrijden in het beloftenelftal spelen. Dick Advocaat koos slechts vijfmaal voor Van der Heijden. Het feit dat Advocaat nog één jaar actief zal zijn bij Feyenoord is dan ook geen goed teken voor de verdediger.

Wout Brama (FC Twente)

De 33-jarige Wout Brama is misschien wel één van de meest besproken spelers in het afgelopen Eredivisie-seizoen. De middenvelder werd in een kwaad daglicht gezet door de keeperstrainer Sander Boschker. Brama zou een negatieve invloed hebben op de selectie. De middenvelder kwam dan ook weinig in actie en speelde geen enkele minuut na de winterstop. Het avontuur van Brama bij FC Twente lijkt dan ook over.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.