actueel background image

De leukste wedstrijden in de Eredivisie: speelronde 9

08 okt 2022 | 09:48 0

Speelronde 9 van de Eredivisie staat voor de deur en ook dit weekend staan er weer een hoop wedstrijden op het programma. In dit artikel blikken we vooruit, doen we een voorspelling, kijken we naar de actuele stand en kun je wedden op voetbal. Lees snel verder!

De nummer 10 tegen de nummer 11: NEC – Excelsior

Beide ploegen hebben acht wedstrijden gespeeld en tot nu toe negen punten verzameld. Je kan dus zeggen dat de strijd om de 10e plaats dit weekend losbarst. NEC speelde de laatste vijf wedstrijden gelijk, Excelsior verloor er vier en won er slechts één. We verwachten dan ook dat NEC er met de winst vandoor gaat. Het elftal lijkt in vorm, in tegenstelling tot Excelsior.

NEC haalde afgelopen weekend een puntje binnen in de wedstrijd tegen Feyenoord. Een wedstrijd waar nog veel over nagepraat wordt, gezien Feyenoord een goal maakte in de 94e minuut, welke werd afgekeurd. Hieronder zie je over welk moment we het hebben.

Feyenoord vs FC Twente

Slechts één punt verschil zit er tussen FC Twente en Feyenoord. De clubs gaan in de laatste vijf wedstrijden gelijk op: er werd drie maal gewonnen, één keer verloren en één keer gelijkgespeeld. Twente lijkt in vorm. Vooral verdedigers Smal en Brenet hebben zichzelf flink op de kaart gezet, door in de laatste wedstrijd beiden trefzeker te zijn. Ook staan ze in het lijstje van tien Eredivisie-spelers met de meeste assists en gecreëerde kansen. Twente blijft bovenin meedoen en is niet van plan punten te laten liggen tegen Feyenoord. De club uit Rotterdam wist afgelopen weekend niet te profiteren van de nederlagen van PSV en Ajax, maar moest snel schakelen in de voorbereiding naar de Europa League wedstrijd tegen FC Midtjylland. De ploeg speelde daar met 2-2 gelijk.

FC Utrecht speelt thuis tegen de koploper

AZ is momenteel koploper in de Eredivisie. De ploeg uit Alkmaar wist afgelopen weekend met 4-1 te winnen van FC Groningen en wist op die manier Ajax en PSV achter zich te laten. Het blijft ontzettend spannend bovenin, want AZ, Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente zijn allemaal slechts één punt van elkaar verwijderd. FC Utrecht valt net buiten de top vijf met slechts 12 punten. De club scoorde in de wedstrijd tegen Excelsior pas in de slotfase, maar wist wel de drie punten mee naar huis te nemen. AZ zal er dit weekend alles aan doen om de eerste plek in de Eredivisie te behouden. Wij verwachten dan ook dat FC Utrecht strijdend ten onder gaat, en er in deze wedstrijd minimaal 2 keer wordt gescoord.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.