actueel background image

ADO Vrouwen: subtopper en cupfighter

21 dec 2018 | 09:45 0

Eerste prijzen van de ADO Vrouwen

Nadat de ADO Vrouwen dus steeds naast het eermetaal grepen was het in het seizoen 2011/2012 wel raak. De ploeg wist niet alleen het landskampioenschap te winnen, want ook de KNVB Beker viel ten prooi aan de Haagse club. In de bekerfinale werd VVV Venlo met maar liefst 5-2 verslagen.

BeNe League

In het seizoen 2012/2013 werd besloten om een Nederlandse/Belgische vrouwencompetitie te starten. De BeNe League was een feit, acht Nederlandse en acht Belgische clubs streden om de titel. De ADO Vrouwen wisten beslag te leggen op de vierde plaats. Daarnaast zegevierde de ploeg opnieuw in het KNVB bekertoernooi, door in de finale na strafschoppen af te rekenen met FC Twente.

In het tweede seizoen van de BeNe League eindigde ADO Den Haag wederom op de vierde plek. FC Twente wist in het bekertoernooi revanche te nemen door de ADO Vrouwen er in de halve finale uit te knikkeren en ook dit keer moesten penalty’s de beslissing brengen.

Eredivisie Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen komt sinds het seizoen 2015/2016 weer uit in de Eredivisie Vrouwen. In 2016 wist de ploeg opnieuw in de prijzen te vallen, de KNVB Beker werd voor de derde keer in de historie gewonnen. In de finale won ADO Den Haag met 1-0 van de vrouwen van Ajax. In de Eredivisie Vrouwen eindigde het team op de vierde plaats.

Vierde plaats

ADO Den Haag wist in het seizoen 2016/2017 beslag te leggen op de vierde plaats en kwalificeerde zich op die manier voor de kampioensgroep. De vrouwenploeg wist deze plek vast te houden op de ranglijst en keek uiteindelijk tegen een achterstand van 18 punten aan op landskampioen Ajax.

Minder seizoen

In het seizoen 2017/2018 kende de ADO Vrouwen een enorme teleurstelling. Na het reguliere seizoen moest de ploeg deelnemen aan de plaatseringsgroep, de kampioensgroep werd op doelsaldo misgelopen. Uiteindelijk eindigde ADO op de zesde plaats.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.