Club

Ajax Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Locatie:
Amsterdam

De vrouwenvoetbalclub AFC Ajax werd opgericht in 2012. De Amsterdamse vrouwenploeg speelt in de Eredivisie en werkt al haar thuisduels af op Sportpark De Toekomst. AFC Ajax (vrouwen) won tweemaal de landstitel en vier keer de KNVB Beker. Bekijk hier alle uitslagen, het programma en de statistieken.

Programma Ajax Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van Ajax Vrouwen die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Ajax Vrouwen in de Eredivisie. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Ajax Vrouwen actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Ajax Vrouwen

Iedere wedstrijduitslag van Ajax Vrouwen zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Ajax Vrouwen selectie

Socials
@ajaxvrouwen
Posts
Volgers
Volgend

Het vrouwenelftal van Ajax

In het Nederlandse vrouwenvoetbal is AFC Ajax één van de grootste en meest succesvolle clubs. De vrouwenafdeling van de Amsterdamse club werd op 18 mei 2012 opgericht. In het seizoen 2012/2013 maakte de ploeg zijn debuut in de Women’s BeNe League. De Ajax Vrouwen spelen alle thuisduels op Sportpark De Toekomst, waar bijvoorbeeld ook Jong Ajax in actie komt. De vrouwenafdeling van Ajax werkt samen met de amateurclub SV Overbos.

Ajax speelt momenteel in de Eredivisie Vrouwen. De mannen van de Amsterdamse club behoren tot de absolute top van de Nederlandse voetbal en zijn eveneens actief op het hoogste voetbalniveau.

Oprichting

Het vrouwenelftal van AFC Ajax ging geweldig van start en wist gelijk op de 4e plaats te eindigen in het eerste seizoen. De Amsterdamse club had voorafgaand aan het voetbalseizoen veel speelsters aangetrokken, waaronder het grote talent Anouk Hoogendijk. Zij was in 2013 ook de eerste speelster die verkocht werd. Hoogendijk koos voor een nieuw avontuur bij Arsenal in Engeland.

In het tweede seizoen van Ajax in de Women’s BeNe League werd de derde plaats veiliggesteld. In het seizoen 2013/2014 werd ook de eerste officiële prijs door Ajax Vrouwen gewonnen. De dames wonnen de KNVB Beker door de finale af te rekenen met PSV/FC Eindhoven (2-1).

Landskampioen

In het voetbalseizoen 2016/2017 wist AFC Ajax Vrouwen voor de eerste keer in het bestaan de landstitel te winnen. Het was voor veel speelsters de kers op de taart. Anouk Hoogendijk, Daphne Koster en trainer Ed Engelkes vertrokken namelijk na het succesvolle seizoen bij Ajax. Het drietal beëindigde hun carrière. Ajax won in datzelfde seizoen ook de KNVB Beker en wederom was de ploeg in de finale te sterk voor PSV (2-0).

Prolongatie van de landstitel

In het seizoen 2017/2018 kwam de trainer Benno Nihom voor de damesploeg van Ajax te staan. Wederom won Ajax de landstitel en de KNVB Beker. In de finale moesten de dames van PSV er opnieuw aan geloven en won Ajax Vrouwen met 3-1. In het seizoen 2018/2019 werd de KNVB Beker voor de derde keer op rij gewonnen, ditmaal bleek de Amsterdamse damesploeg te sterk voor PEC Zwolle (2-1).