Club

PSV Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Locatie:
Eindhoven

De vrouwenvoetbalclub PSV komt uit de stad Eindhoven en speelt in de Eredivisie Vrouwen. De Eindhovense damesclub werkt al haar thuiswedstrijden af op Sportcomplex De Herdgang. PSV bereikte driemaal de bekerfinale. Check hier alle uitslagen en het speelprogramma van de vrouwen van PSV

Programma PSV Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van PSV Vrouwen welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van PSV Vrouwen in de Eredivisie. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin PSV Vrouwen actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag PSV Vrouwen

Alle uitslagen van PSV Vrouwen vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

PSV Vrouwen selectie

Socials
@psvvrouwen
Posts
Volgers
Volgend

Geschiedenis

Het vrouwenvoetbalelftal van PSV komt uit de Brabantse stad Eindhoven. De damesclub werd opgericht in 2012, destijds nog in samenwerking met het nabijgelegen FC Eindhoven. In de zomer van 2015 werd bekend gemaakt dat de club verder ging onder de naam PSV. In het huidige seizoen speelt het team in de Eredivisie voor vrouwen en worden alle thuisduels afgewerkt op het Sportcomplex De Herdgang. Het eerste mannenelftal van PSV traint op De Herdgang en speelt ook op het hoogste niveau in Nederland.

Oprichting van PSV (vrouwen)

De club PSV/FC Eindhoven maakte in het seizoen 2012/2013 zijn debuut in de Women’s BeNe League. Destijds speelde de beste vrouwenclubs van Nederland en België in dezelfde competitie. In het debuutseizoen van PSV/FC Eindhoven werden de thuiswedstrijden gespeeld in het Jan Louwers Stadion. In het eerste seizoen van de club nam het de plaats in van VVV Venlo in de Women’s BeNe League.

Naamswijziging

In het voetbalseizoen 2015/2016 ging de damesclub verder als PSV. FC Eindhoven besloot om zichzelf terug te trekken en het vrouwenvoetbal achter zich te laten. De Eindhovense club PSV besloot om zijn beurt om de vrouwenvoetbal tak volledig over te nemen. De vrouwen van PSV spelen sindsdien in hetzelfde tenue als het mannenelftal van de club.

Prestaties

PSV (vrouwen) werd nog nooit landskampioen van Nederland. In 2013, 2016, 2017 en 2019 eindigde PSV op de 3e plaats in de Eredivisie Vrouwen. In 2014, 2017 en 2018 verloor de club de finale van de KNVB Beker. Daniëlle van de Donk wist driemaal clubtopscorer te worden, namelijk in 2013, 2014 en 2015. In 2016 ging deze eer naar Nadia Coolen en in 2017 en 2018 naar Vanity Lewerissa.