competitie background image competitie background image
Competitie

KNVB Beker Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Bekijk alles wat er gebeurt in de KNVB Beker voor vrouwen. Welk damesteam is op weg om beker te winnen? Je volgt het op deze pagina!

KNVB Beker Vrouwen programma

Alle wedstrijden van de KNVB Beker vrouwen vind je in het programma hieronder.

KNVB Beker Vrouwen uitslagen

Wie hebben er tegen elkaar gespeeld en wat zijn de uitslagen in de KNVB Beker voor vrouwen? Bekijk het hieronder.

De bookmakers keurmerken

Over het bekertoernooi voor de vrouwen

Het Nederlandse KNVB bekertoernooi kent een rijke historie, zowel bij de mannen als de vrouwen. Het bekertoernooi voor vrouwen bestaat al sinds het seizoen 1980/1981. Aangezien het Nederlands vrouwenvoetbal steeds serieuzer wordt genomen, komen er ook steeds meer ploegen bij. In het seizoen 2018/2019 deden er dan ook 44 verschillende clubs mee aan het toernooi.

Poulevorm

Vanwege de groei van het vrouwenvoetbal in Nederland werd in het seizoen 2007/2008 besloten om met een poulevorm te gaan spelen in de eerste ronde. Aan het KNVB bekertoernooi komen in de eerste speelronde uitsluitend clubs uit de Hoofdklasse en Eerste Klasse uit. Alle clubs uit Eredivisie Vrouwen stromen na deze ronde pas in. Maar sinds de komst van de Topklasse (2011/2012) zijn de ploegen uit de Eerste Klasse uitgesloten van deelname aan de KNVB Beker.

Winnaars van de KNVB Beker

Er zijn tot op heden 38 finales afgewerkt in het KNVB bekertoernooi voor vrouwen. In totaal wisten negentien verschillende clubs de prijs te winnen. Een tiental vrouwenteams wist de KNVB Beker twee keer of vaker te winnen. Twee clubs wisten de beker viermaal te winnen, dat waren Fortuna Wormerveer en SV Saestum. Overigens won Fortuna Wormerveer de beker twee keer onder de naam WFC.

Eredivisie Vrouwen

Sinds de invoering van de Eredivisie Vrouwen in Nederland lijken de amateurclubs geen kans meer te maken op de KNVB Beker. Sinds 2011 stonden er uitsluitend nog Eredivisieclubs in de finale van het bekertoernooi. In 2011 wisten de vrouwen van AZ de beker te winnen, alleen bestaat deze ploeg niet meer. ADO Den Haag won de KNVB Beker in 2012 en 2013. Ajax zegevierde in de afgelopen vijf jaar vier keer, namelijk in 2014, 2017, 2018 en 2019.

Finale 2018/2019

Zaterdag 11 mei 2019 wisten de Ajax Vrouwen voor de derde keer op rij de KNVB Beker te winnen. De finale werd gespeeld in het stadion Woudestein, Rotterdam. In de beginfase van het duel wist PEC Zwolle al direct tot scoren te komen. Ajax liet zien over voldoende veerkracht te beschikken en nog net voor het laatste fluitsignaal de achterstand om te zetten in een voorsprong.

PEC Zwolle begon geweldig aan de bekerfinale en kwam al na zes minuten op een 0-1 voorsprong. Het openingsdoelpunt kwam op naam van Maxime Bennink. Maar vijf minuten later was het Linda Bakker die beheerst de bal tegen de touwen schoot en de gelijkmaker scoorde. De eerste helft ging verder gelijk op, maar beide ploegen kwam niet meer tot scoren. In de tweede helft waren er veel minder kansen, maar was het Ajax dat in de extra tijd nog wist te scoren. Lewerissa sloeg toe uit een hoekschop en scoorde de beslissende 2-1 in minuut 93. Een zure afgang voor debutant PEC Vrouwen in de finale.

Bekerwinnaars

Er zijn drie clubs die allen vier keer de titel hebben gewonnen, namelijk: Fortuna Wormerveer (WFC), SV Seastum en Ajax. SV Saestum is in evenwicht met acht finaleplekken, Fortuna won al haar finales en Ajax speelde zes keer onafgebroken vanaf 2014 de KNVB Bekerfinale.