Club

PEC Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Locatie:
Zwolle

De vrouwenvoetbalclub PEC Zwolle komt uit de gelijknamige Overijsselse stad. Het damesteam werd opgericht op 10 maart 2010 en speelt in de Eredivisie Vrouwen en de KNVB Beker. Alle thuiswedstrijden van PEC Zwolle (vrouwen) worden afgewerkt in het MAC3Park Stadion. Check hier de voetbaluitslagen, het programma en de clubstatistieken.

Programma PEC Vrouwen

Bekijk hier de duels van PEC Vrouwen die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van PEC Vrouwen in de Eredivisie. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin PEC Vrouwen actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag PEC Vrouwen

Iedere wedstrijduitslag van PEC Vrouwen vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

PEC Vrouwen selectie

Socials
@peczwollevrouwen
Posts
Volgers
Volgend

Alles over het PEC Zwolle Vrouwenelftal

De vrouwenvoetbalclub PEC Zwolle komt uit de gelijknamige Overijsselse stad. In 2010 werd de vrouwentak van de professionele voetbalclub opgericht en sindsdien speelt het eerste vrouwenelftal in de Eredivisie Vrouwen. Sinds het seizoen 2019/2020 staat de eerste ploeg onder de leiding van trainer Joran Pot.

MAC³PARK stadion

De PEC Zwolle vrouwenploeg speelt alle thuiswedstrijden in het MAC³PARK stadion. Het stadion beschikt over een capaciteit van 12.500 toeschouwers. In 2010 speelde PEC Zwolle vrouwen haar eerste wedstrijd in het voetbalstadion, er werd met 0-5 verloren van ADO Den Haag. In maart 2011 scoorde PEC Zwolle voor de eerste keer een doelpunt in het stadion, de treffer werd gescoord door Lisanne Vermeulen.

Hoofdtrainer Joran Pot

In het seizoen 2019/2020 staat Joran Pot als hoofdtrainer voor de eerste damesploeg van PEC Zwolle. De oud-voetballer kwam in het verleden uit voor diverse profclubs. Pot is naast hoofdtrainer van de vrouwenploeg ook nog voetballer bij de Derde Divisionist DVS ’33 Ermelo. Pot was voorafgaand aan het seizoen 2019/2020 al enkele jaren assistent-trainer bij de dames van PEC Zwolle.

Oud-speelster Babiche Roof

Een van de meest succesvolste oud-speelsters van PEC Zwolle is Babiche Roof. De 26-jarige voetbalster maakte in 2019 vroegtijdig een einde aan haar voetbalcarrière. Roof speelde in de jeugd voor de amateurclub SC ’t Gooi en besloot in 2010 voor FC Utrecht te gaan spelen. In seizoen 2012/2013 kwam Roof uit voor de vrouwen van Ajax, maar twee jaar later verkaste de speelster naar SC Telstar VVNH. In 2017 ging de club verder als VV Alkmaar, waarna zij vervolgens koos voor een avontuur bij PEC Zwolle. In Zwolle was Roof van grote waarde en kwam zij veelvuldig tot scoren.