actueel background image

Italië – Nederland: Sterke voorhoedes treffen elkaar in de kwartfinale

26 jun 2019 | 11:45 0

[Update: Nederland wint met 2-0 en gaat door naar de halve finale tegen Zweden]

In de 21e eeuw speelden Italië en Nederland al tien keer tegen elkaar, waarbij Nederland de eerste vijf edities geen kans van slagen had. Op basis van de 24 gemaakte doelpunten, kunnen we ook in de kwartfinale goals verwachten. Vooral tussen minuut 30 en 60 zouden er zomaar eens een aantal kunnen vallen. Miedema heeft in ieder geval al drie doelpunten tegen Italië in het verleden te pakken. Wat ons betreft, breidt ze dit aantal zaterdag uit.

Wedstrijdgegevens:
Datum: Zaterdag 29 juni 15.00
Plaats: Valenciennes
Stadion: Stade du Hainaut (Capaciteit 25.172)

Nederland wint deze wedstrijd als ze hun fouten beperken en scherp blijven. Wat we kunnen verwachten van Italië en waarom Nederland kan winnen, lees je in dit artikel.

Nederland Italie voetbal

De 4 WK wedstrijden van Italië

Italië werd eerste in groep C op basis van doelsaldo. Het won van Australië (1-2) en Jamaica (0-5) en verloor van Brazilië (0-1). Wat jammer was voor de Italiaanse vrouwen is dat er diverse doelpunten in de groepsfase zijn afgekeurd. Voor Nederland mag dit een zekere waarschuwing zijn, want Italië is dus in staat om te scoren. Waar de Oranje Leeuwinnen erg op moeten gaan letten, is het wegwerken van de bal en het voorkomen van fouten in de verdediging. De ‘Azzures’ blijken op deze momenten erg scherp te zijn en vaak te kunnen profiteren.

China als hoge horde

Italië had zichzelf als doel gesteld om in ieder geval de groepsfase te overleven en met het bereiken van de kwartfinale is dat dubbel en dwars gelukt. Makkelijk was de wedstrijd tegen China niet te noemen. Nadat Italië op 1-0 voorkwam, door het slecht wegwerken van de bal door Chinese verdedigers, startte China een aanvalsoffensief. Op basis van het spel en de kansen had gelijkspel voor rust nog verdiend geweest. In de tweede helft viel het doelpunt wat onverwacht, maar China gaf niet op. Echter verzaakte het om te scoren.

Gevaarlijke voorhoede

De spits Bonansea (#11) is er eentje om extreem goed in de gaten te houden voor de Oranje Leeuwinnen. Zij scoorde drie keer in de eerste groepswedstrijd, waarbij één doelpunt werd afgekeurd. Daarnaast is ook Girelli (#10) een gevaarlijke aanvalster die tegen Jamaica een hattrick maakte. Net als Nederland heeft Italië geheime wapens op de bank die zomaar eens het verschil na een wissel kunnen maken. Galli (#4) scoorde dit WK al drie keer en deed dit als invaller.

De Italianen slaan stil toe

Op basis van de statistieken van de wedstrijden tegen China, Australië en Brazilië zou gezegd kunnen worden dat Italië gebruik maakt van momenten. Het elftal heeft veelal minder balbezit (gemiddeld 47%), minder (zelfs weinig) passes en een slechte pass accuracy (gem. 65%). Kortom, Italië maakt zelf het spel niet, maar schiet wel met scherp. Nederland kent over drie wedstrijden de volgende statistieken: balbezit 57% en pass accuracy 76%.

Olympisch ticket

Als Nederland deze wedstrijd wint, heeft het grote kans op een Olympisch ticket voor 2020. De drie beste Europese landen van dit toernooi krijgen automatisch een ticket. Nederland moet winnen en bij voorkeur wint ook Amerika, want dan zijn er nog precies drie landen uit Europa op dit WK actief.

We are here to make a change

Wat ontwikkeling betreft vrouwenvoetbal in het land lijken Nederland en Italië wel op elkaar. Beide teams willen fans en supporters creëren, voorbeelden zijn en het vrouwenvoetbal op de kaart zetten.

Bij de wedstrijd zaterdag in Valenciennes worden er weer veel Nederlanders verwacht. Er zal hoe dan ook een Oranje Parade zijn en voor het Nederlands elftal is het alleen maar mooi om zoveel mogelijk oranje in het stadion te gaan zien. Tegen Kameroen speelden ze ook al in Stade du Hainaut, waar er met 3-1 gewonnen werd.

Bookmakers hebben vertrouwen in Nederland

Nederland stond al in de top vijf landen als favoriet om de Wereldtitel binnen te slepen. Hoewel daar sceptisch mee werd omgegaan, zijn de kansen wel vergroot met het behalen van de kwartfinales. Betsson geeft nog een aardig bedrag voor de winst van Nederland, namelijk €2.18 en verwacht dat de Oranje Leeuwinnen zowel de 1e helft als de wedstrijd winnen (2/2 €3.60). Als je je nu inschrijft bij Betsson profiteer je van een leuke welkomstbonus en wie weet win jij samen met de Oranje Leeuwinnen. Nog geen ervaring met online gokken op voetbal? Lees dan onze handleiding.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.