actueel background image

Voorbeschouwing: Excelsior – Vitesse (KNVB Beker)

09 feb 2021 | 13:03 0

Afgelopen weekend viel een groot deel van het Eredivisie-weekend in duigen door de heftige sneeuwval in ons land. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten tot de bal weer gaat rollen. Vanavond start namelijk een nieuwe speelronde in het bekertoernooi. In de kwartfinale van de KNVB Beker gaat Vitesse op bezoek bij Excelsior. De Arnhemmers hebben het prima getroffen met de loting en komen steeds dichterbij nieuw bekersucces.

Vooruitblik

Vitesse is wellicht de grootste verrassing van het seizoen 2020/2021. De Arnhemse club staat op de 3e plaats in de Eredivisie en heeft Europees voetbal als einddoel. De club kan ook een ticket voor de UEFA Europa League veroveren via het bekertoernooi. Wij verwachten dat Vitesse vanavond een einde gaat maken aan een slechte reeks en zich plaatst voor de halve finale van de KNVB Beker.

Excelsior hoopt op een bekerstunt

Excelsior wist enkele jaren geleden nog de finale van de play-offs te bereiken en handhaving in de Eredivisie was binnen handbereik. Echter werd de ploeg vlak voor tijd verslagen door RKC Waalwijk en die tik kwam onwijs hard aan. Excelsior zakte ver terug en kan niet meestrijden met de sterkste ploegen op het tweede niveau.

Vorig jaar zomer vertrok clubheld Rai Vloet bij Excelsior en een geschikte vervanger werd niet gevonden. Dit seizoen verloopt weer teleurstellend en Excelsior is terug te vinden op de 10e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In het bekertoernooi wist Excelsior wel al te winnen van Helmond Sport, PEC Zwolle en MVV. Excelsior is al vijf duels op rij ongeslagen. In de laatste drie duels tegen Vitesse kwamen de Rotterdammers tot scoren.

Vitesse moet dramatische reeks beëindigen

Aan het begin van het seizoen had vrijwel niemand gedacht dat Vitesse zolang kon meestrijden met de topclubs in de Eredivisie. De trainer Thomas Letsch heeft zijn zaakjes goed op de orde en wist met de Arnhemmers een geweldige indruk te maken in de competitie. Lange tijd leek de ploeg te kunnen meestrijden om de landstitel, maar de laatste maand is dat sprookje in duigen gevallen. Er werd gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk en verloren van sc Heerenveen en VVV-Venlo. Het gat met de topclubs Ajax en PSV is daardoor een stuk groter geworden.

In het bekertoernooi wist de ploeg eenvoudig de vorige speelrondes te overleven, ondanks het feit dat regelmatig de reservespelers in de basis mochten starten. Er werd knap gewonnen bij Willem II en ook ADO Den Haag werd verslagen. Echter pakte Vitesse in de competitie maar één punt in de laatste drie wedstrijden en dat heeft het zelfvertrouwen geen goed gedaan.

Statistieken

– Excelsior staat op de 10e plaats in de Keuken Kampioen Divisie
– Excelsior verloor geen van de laatste vijf wedstrijden
– In vijf van de laatste zeven duels van Excelsior werd er minimaal drie keer gescoord
– In de laatste zes duels kwam Excelsior als eerste tot scoren
– Vitesse staat op de 3e plaats in de Eredivisie
– Vitesse won geen van de laatste drie wedstrijden
– Vitesse zal met reservespelers aan het bekerduel beginnen
– Vitesse wist slechts in één van de laatste vijf duels de nul te houden

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.