actueel background image

VoetbalUitslagen Elftal van de Week (Week 9, 2023)

27 feb 2023 | 11:16 0

De spanning zat hem dit weekend in de staart van de Eredivisie. FC Groningen won eindelijk weer eens en mag weer hopen op lijfsbehoud. Voor FC Volendam en Excelsior is het juist weer billenknijpen. Cambuur was de grote verliezer van dit weekend. In de top is er weinig veranderd. Dit waren volgens ons de beste elf van dit weekend: 

Elftal van de week, week 9

Jasper Cillessen (N.E.C.)

N.E.C. verliest weinig en won dit weekend eenvoudig in eigen huis van FC Volendam. Jasper Cillessen hield alweer voor de derde week op rij de nul. Sowieso doet de doelman het uitstekend dit seizoen. N.E.C. heeft slechts 22 tegendoelpunten en is daarmee na FC Twente de minst gepasseerde ploeg. Dat is knap voor een middenmoter.

Liam van Gelderen (FC Groningen)

De opluchting bij FC Groningen was groot dit weekend. Eindelijk werd er weer eens gewonnen. De laatste keer was in oktober. Door de overwinning op Excelsior is de hoop weer terug bij de Trots van het Noorden. Liam van Gelderen had een belangrijk aandeel in de overwinning en speelde daarnaast een uitstekende wedstrijd.

Edson Alvarez (Ajax)

Edson Alvarez was extreem belangrijk voor Ajax afgelopen zondag. Uit bij Vitesse kopte hij de verlossende 1-2 binnen en daarmee blijft Ajax meedoen voor de titel. Naast zijn doelpunt speelde Alvarez ook een goede wedstrijd en was hij de beste Ajacied.

Wouter Goes (AZ)

De 18-jarige Wouter Goes maakte dit weekend tegen Cambuur zijn eerste profdoelpunt. Het toptalent uit de eigen jeugdopleiding speelde sowieso een heerlijke wedstrijd. Dat belooft wat voor de toekomst.

Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk)

Een perfecte invalbeurt voor Florian Jozefzoon dit weekend. Hij mocht in Heerenveen een helft meedoen en was daarin goed voor twee doelpunten. Daarmee had hij een groot aandeel in de ruime 1-4 overwinning van RKC.

Mats Wieffer (Feyenoord)

Ronald Koeman zal stiekem mee hebben gekeken in Sittard, waar Mats Wieffer weer uitblonk bij Feyenoord. De middenvelder ontwikkelt zich geweldig en is wekelijks één van de betere spelers bij de Rotterdammers.

Dirk Proper (N.E.C.)

De pas 21-jarige Dirk Proper was de uitblinker bij N.E.C. in de wedstrijd tegen FC Volendam. Hij speelde alles vooruit, was een rustpunt aan de bal en scoorde ook nog. N.E.C. gaat nog heel veel plezier beleven aan dit talent.

Xavi Simons (PSV)

Het talent druipt er vanaf bij Xavi Simons. Eigenlijk is hij een vaste basisspeler in het elftal van de week. Ook tegen FC Twente was hij weer erg goed. Zijn doelpunt was grote schoonheid. Simons lijkt de bal aan een touwtje te hebben en wordt met de week beter en beter.

Oussama Tannane (N.E.C.)

Oussama Tannane keerde na zijn schorsing weer terug in de ploeg bij N.E.C. en liet meteen weer mooie dingen zien. Hij is soms een doorn in het oog van de trainer door zijn gedrag, maar voetballend is er heel weinig aan te merken op deze speler.

Ricardo Pepi (FC Groningen)

Het lichtpuntje bij FC Groningen dit seizoen is Ricardo Pepi. De spits was tegen FC Volendam weer belangrijk voor zijn ploeg. Kan de Amerikaan de Trots van het Noorden in de Eredivisie houden?

Mats Seuntjens (RKC Waalwijk)

Mats Seuntjens heeft er goed aan gedaan om weg te gaan bij Fortuna Sittard en te tekenen bij RKC Waalwijk. In Brabant heeft hij het plezier weer teruggevonden en toont hij wekelijks zijn klasse. Met drie assist is het een understatement dat Seuntjens belangrijk was bij de 4-1 overwinning van zijn ploeg.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.