actueel background image

Topwedstrijden in de 23e speelronde van de Serie A 19/20

06 feb 2020 | 15:17 0

In de Italiaanse voetbalcompetitie gaat Juventus na 22 speelrondes aan kop. De voorsprong op achtervolger Internazionale bedraagt slechts drie punten. Daarnaast maakt ook Lazio Roma nog een degelijke kans op de titel in de Serie A. Dit weekend kan er weer het één en ander gaan verschuiven op de ranglijst. Bekijk hieronder de voorbeschouwing van een drietal topwedstrijden in de Italiaanse competitie:

Fiorentina – Atalanta Bergamo (zaterdag, 15:00 uur)

Zaterdagmiddag begint de 23e speelronde met een geweldige wedstrijd tussen Fiorentina en Atalanta Bergamo. De bezoekende ploeg staat momenteel op de 4e plaats en heeft plaatsing voor de UEFA Champions League in eigen hand. Fiorentina is een ware angstgegner voor Atalanta Bergamo en wist de laatste jaren steeds de volle buit te pakken. Toch lijken de bezoekers de favoriet in dit treffen.

Vorm

Fiorentina staat op de 14e plaats met 25 punten uit 22 wedstrijden. De middenmoter lijkt geen kans meer te maken op een Europees ticket, terwijl de degradatiezone ook niet dichtbij is. Opvallend is wel dat Fiorentina weinig tot scoren komt. De thuisploeg scoorde dit seizoen pas 25 doelpunten, terwijl het al 32 tegentreffers moest incasseren. Dit seizoen komt de club in thuisduels gemiddeld één keer tot scoren. In negen van de laatste tien thuiswedstrijden van Fiorentina werd er dan ook maximaal één keert je gescoord.

Atalanta Bergamo doet het weer geweldig in de Serie A. De ploeg, met de Nederlanders De Roon en Hateboer in de gelederen, wist kortgeleden nog met 0-7 te winnen op bezoek bij het sterke Torino. In de laatste 11 uitduels kwam de ploeg dan ook al 28 keer tot scoren. Atalanta Bergamo speelt fris en aanvallend voetbal. Daarnaast verloor Atalanta ook maar één van de laatste tien uitduels.

Vooruitblik

Atalanta Bergamo zal dit seizoen met AS Roma gaan uitmaken welke ploeg als nummer vier een Champions League ticket krijgt. Er staat dus veel op het spel voor de bezoekers. Het zal ons dan ook niet verbazen als Atalanta Bergamo de volle winst pakt en minimaal twee keer tot scoren komt op bezoek bij Fiorentina.

Torino – Sampdoria (zaterdag, 18:00 uur)

Aankomende zaterdagavond staat er een leuk duel op het programma in de Serie A. De middenmoter Torino treft in eigen huis de degradatiekandidaat Sampdoria. In het Stadio Comunale nemen twee slecht draaiende clubs het tegen elkaar op. Beide teams hebben de punten hard nodig en kunnen wel het nodige zelfvertrouwen gebruiken.

Vorm

Torino Football Club staat momenteel op de 12e plaats in de Serie met slechts 27 punten. Technisch gezien maakt de voetbalclub nog altijd kans op een Europees ticket. Om dit te bewerkstelligen moet er wel gewonnen worden van Sampdoria. Kortgeleden verloor de thuisploeg nog met 0-7 van Atalanta Bergamo en dat heeft duidelijk een negatief effect gehad op de selectie. Eerder dit seizoen verloor Torino FC ook met 1-0 op bezoek bij Sampdoria. In de laatste vijf thuiswedstrijden van Torino FC moest de ploeg maar liefst 13 tegentreffers incasseren.

Sampdoria is terug te vinden op de 16e plaats in de Serie A met 20 punten. De gevarenzone komt steeds dichterbij. Bij een overwinning heeft het team dan ook weer wat ademruimte. Het probleem bij Sampdoria schuilt voornamelijk in de uitwedstrijden. De club won slechts één van de laatste tien uitduels. De wedstrijden van Sampdoria zijn wel heel doelpuntrijk de laatste maanden. In de laatste vijf wedstrijden vielen er namelijk 18 doelpunten.

Vooruitblik

De twee clubs zijn bezig aan een dramatische reeks en hebben een overwinning nodig. De gifbeker moet leeg en dat zal niet gaan gebeuren bij een gelijkspel. Wij verwachten twee teams die er alles aan gaan doen om te winnen. Dit moet dan ook resulteren in minimaal drie doelpunten en een overwinning voor de thuisploeg.

Hellas Verona – Juventus (zaterdag, 20:45 uur)

Juventus moet op zaterdagavond een uitwedstrijd spelen bij Hellas Verona. De Oude Dame mag de aankomende tegenstander niet onderschatten, maar zou normaal gesproken moeten winnen. Het verleden heeft ook wel uitgewezen dat Juventus de favoriet is, daarnaast staan de bezoekers ook aan kop in de Serie A.

Vorm

Hellas Verona staat op de 9e plaats in de Serie A met 31 punten. De ploeg doet het verrassend goed en staat zelfs boven SSC Napoli. Het verschil met de huidige nummer 6 Cagliari is dan ook maar één puntje. De wedstrijden van Hellas Verona zijn dit seizoen behoorlijk saai. De ploeg kwam zelf pas 26 keer tot scoren en kreeg 23 tegendoelpunten om de oren. Wel kwam Hellas Verona tien keer tot scoren in de laatste vijf thuiswedstrijden.

Cristiano Ronaldo heeft zijn ouderwetse topvorm weer helemaal teruggevonden. De Portugees komt vrijwel elke wedstrijd tot scoren de laatste maanden. Eerder dit seizoen won Juventus met 2-1 van Hellas Verona. Juventus kwam in de laatste vijf uitduels negen keer tot scoren, maar moest in acht van de laatste tien uitduels minimaal één tegendoelpunt toestaan.

Vooruitblik

Juventus wint dit seizoen regelmatig met een minimaal verschil, dit verwachten wij zaterdagavond wederom. De kans lijkt groot dat Ronaldo weer tot scoren komt. Hellas Verona komt ook in bijna elke wedstrijd tot scoren. Het lijkt dan ook een kopie te gaan worden van de wedstrijd in Turijn.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de serie a is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.