actueel background image

Uniforia: de officiële EK wedstrijdbal

24 dec 2019 | 12:50 0

In juni 2020 begint het EK voetbal in maar liefst 12 verschillende speelsteden. Traditiegetrouw presenteert de UEFA ongeveer een half jaar van te voren de officiële EK bal. In november 2019 werd bekend gemaakt dat er gespeeld zal gaan worden met de ‘Uniforia’. De uniek ontworpen speelbal moet de bijzondere opzet van het Europees Kampioenschap uitbeelden. De EK bal is ontworpen door Adidas en ligt nu al in de winkel. Voor de officiële bal moet je wel aardig wat geld neerleggen, deze kost namelijk €139,95. Een replica met ander materiaal koop je voor zo’n €20.

Uniforia EK bal

In 2020 bestaat het EK voetbal alweer 60 jaar. Om die reden wordt het EK voetbal gespeeld in 12 verschillende speelsteden binnen Europa. De Uniforia bal is gebaseerd op het vervagen van de landgrenzen en moet het gevoel geven dat wij allemaal één zijn. De zwarte lijnen op de Uniforia doen wel een beetje denken aan verfstrepen. Daarnaast staan er op de officiële EK bal ook meerdere felle kleuren, deze staan voor de diversiteit. Verbinding is dan ook het thema achter de Uniforia. De van de bal staat dan ook voor euforie en eenheid.

GPS-coördinaten

Nooit eerder werd een EK-voetbal afgewerkt in 12 verschillende landen. Enkele speelsteden zijn Amsterdam, Boedapest, Rome, Londen, Dublin, Baku en Bilbao. Alle speelsteden staan ook op de officiële EK bal. De GPS-coördinaten van ieder stadion staan op de bal.

voetbal uniforia ek amsterdam

Materiaal

De Uniforia bal is gemaakt van zogeheten ‘Hi-White’ materiaal. Het leuke aan dit materiaal is dat de bal beter te zien is op het veld. De bal is qua vorm identiek aan de laatste WK bal. De vorming van bal is geoptimaliseerd, wat de prestaties op het voetbalveld natuurlijk alleen maar ten goede komt.

Replica

De replica van de Uniforia EK bal is bijna net zo mooi als het echte exemplaar. Bovendien is deze een stuk betaalbaarder mocht je hem in je collectie willen opnemen. Hieronder twee afbeeldingen van de voetbal.

uniforia voetbal close up

uniforia replica voetbal close up

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.