actueel background image

EK 2020: sterspelers van Oekraïne

22 apr 2020 | 11:36 0

Nederland mag zich volgende zomer op gaan maken voor een eindtoernooi. Nederland staat dan tegenover Oekraïne. De landen troffen elkaar pas twee keer eerder. In 2008 werd er een oefeninterland met 3-0 gewonnen door Nederland, terwijl er in 2011 met 1-1 werd gelijkgespeeld. Nu treft Nederland de tegenstander op een eindtoernooi. Welke Oekraïense spelers zijn gevaarlijk voor Oranje?

Andrij Yarmolenko

De Oekraïense voetballer Andrij Yarmolenko kan gezien worden als de gevaarlijkste voetballer van de nationale ploeg. De aanvaller werd op 23 oktober 1989 geboren in Sint-Petersburg (Rusland). In de zomer van 2018 werd de speler aangetrokken door West Ham United. De Engelse club betaalde een bedrag van 20 miljoen euro voor Yarmolenko aan Borussia Dortmund. In 2009 mocht Yarmolenko zijn debuut maken in het Oekraïense elftal.

Yarmolenko begon zijn voetbalcarrière bij Desna Chernihiv. Hij speelde slechts negen wedstrijden voor de club en kwam daarin viermaal tot scoren. Tussen 2007 en 2017 speelde de aanvaller maar liefst 228 wedstrijden voor Dynamo Kiev, waarin hij 99 keer het net wist te vinden. In het seizoen 2017/2018 kwam de speler 18 wedstrijden uit voor Borussia Dortmund. Tegenwoordig staat Yarmolenko onder contract bij West Ham United. Yarmolenko speelde al meer dan 80 interlands voor de nationale ploeg van Oekraïne. De speler kwam daarin al bijna 40 keer tot scoren.

Roman Jaremtsjoek

De aanvaller Roman Olehotisj Jaremtsjoek werd op 27 november 1995 geboren in Lviv. De aanvaller staat al sinds 2017 onder contract bij KAA Gent. In de Belgische competitie maakte de spits al een geweldige indruk. Voor zijn periode in de Belgische competitie speelde Jaremtsjoek voor Dynamo Kiev en FC Oleksandria. Sinds 2018 speelt de doelpuntenmaker in het nationale voetbalelftal van Oekraïne. Jaremtsjoek kwam viermaal tot scoren in de kwalificatiereeks voor het EK 2020 en kan gezien worden als één van de gevaarlijkste spelers van het land.

Oleksandr Karavajev

Een van de sterkhouders in de voetbalploeg van Oekraïne is Oleksandr Karavajev. De vleugelverdediger werd op 2 juni 1992 geboren in Cherson. Karavajev is een multifunctionele speler die zowel in de achterhoede als op het middenveld uit de voeten kan. Sinds 2009 maakt de speler onderdeel uit van de nationale selectie. De verdediger behoorde ook tot de nationale selectie gedurende het EK 2016.

Karavajev begon zijn carriere bij Shakhtar Donestsk, maar speelde ook voor FK Sebastopol en Zorya Loehansk. In 2017 werd de speler voor één seizoen verhuurd aan de Turkse topclub Fenerbahce SK. Tegenwoordig staat Karavajev onder contract bij Dynamo Kiev.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.