actueel background image

Skillzy: de mascotte van het EK 2020

01 okt 2019 | 09:48 1

Skillzy, zo luidt de naam van de officiële mascotte voor het EK 2020. Mascotte Skillzy werd op zondag 24 maart 2019 gepresenteerd aan de voetbalwereld. De presentatie vond plaats in de Johan Cruijff ArenA voorafgaand aan de wedstrijd Nederland – Duitsland. De mascotte staat symbool voor freestyle voetbal, straatvoetbal en panna’s. Meer over Skillzy weten? Lees dan dit artikel.

De introductie van Skillzy

De eer om Skillzy te mogen presenteren lag dus in Amsterdam in de Johan Cruijff ArenA. Skillzy werd vergezeld door twee wereldtop freestylers uit Noorwegen en Groot-Brittannië. Samen met Liv Cooke en Tobias Becs betrad Skillzy het grasveld van het Amsterdamse stadion.
Kijk hieronder de presentatie terug:

Your move

De UEFA roept met de campagne ‘Your Move’ iedereen in de twaalf gastlanden op om hun skills te tonen. Deze talentenwedstrijd is het thema van de campagne Your Move en er valt natuurlijk ook wat mee te winnen. De beste freestylers gaan deel uitmaken van het mascotte team in hun land tijdens het EK 2020. Video’s konden worden ingezonden tot 1 juli 2019. Freestylers Liv Cooke en Tobias Becs hebben de beste inzendingen uitgekozen, waar jij nu op kunt stemmen. Ieder land krijgt een mannelijke en vrouwelijke winnaar.


De winnaars mogen hun skills gaan tonen bij diverse wedstrijden en evenementen rondom het EK 2020.
Bekijk hier de Your Move introductievideo:

Liv Cooke

Live Cooke is een Britse professionele voetbal freestyler. Ze is momenteel regerend wereldkampioen en dus ook ambassadeur van o.a. het EK 2020. Ondanks dat ze pas 20 jaar is, heeft ze al een indrukwekkende erelijst. In augustus 2017 won ze op 18 jarige leeftijd als jongste vrouw ooit het Super Ball Open Football Freestyle Championship in Praag. Een jaar later schreef ze live in Barcelona vier wereldrecords op haar naam in de voetbal freestyle wereld.

Tobias Becs

Tobias Becs is als freestyler onder andere kampioen van Noorwegen, Europa en de wereld. Hij werd zelfs drie keer wereld kampioen en behaalde ook veel zilveren en bronzen medailles. Momenteel reist hij de wereld rond om zijn sport te promoten. Becs staat ook bekend om zijn bijzondere stunts. In september 2018 hing hij op 100 meter hoogte aan een hijskraan om vervolgens een bal hoog te houden. Dat zullen weinig freestylers hem nadoen!
Check hier die gave beelden:

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.