actueel background image

De poule des doods op het EK 2020

02 dec 2019 | 09:36 0

Zaterdagavond 30 november 2019 werd de loting voor het Europees Kampioenschap 2020 verricht in Boekarest. De loting maakte duidelijk welke landen tegenover elkaar staan in de groepsfase van het EK. Nederland moet het opnemen tegen Oekraïne en Oostenrijk. Het is mogelijk dat Roemenië nog aan de groep zal worden toegevoegd, mits het land succesvol is in de play-offs. Oranje mocht niet klagen na afloop van de loting, dat was anders voor Duitsland, Frankrijk en Portugal. Nadat Frankrijk en Duitsland al samen waren geloot in groep F, werd ook Portugal toegevoegd aan de groep. Deze kampioenen in één groep, maakt dat groep F de poule des doods wordt genoemd. Alles daarover lees je hieronder.

vlaggen van portugal frankrijk duitsland

Groep F: de poule des doods

Nederland eindigde in de kwalificatie op de tweede plaats achter groepswinnaar Duitsland. Uiteindelijk bleek dit een geluk bij een ongeluk. De Duitsers zitten namelijk in de poule des doods. Duitsland werd gekoppeld aan Frankrijk en Portugal. De Franse selectie werd in 2018 nog wereldkampioen, terwijl de Portugezen regerend Europees kampioen zijn. Veel zwaarder konden onze oosterburen het niet treffen. Duitsland heeft wel het geluk dat het de Franse ploeg in eigen land zal ontvangen. Het vierde land in Groep F komt uit de play-offs, dit zijn mogelijk IJsland, Hongarije of Bulgarije.

Geweldige wedstrijden in de beginfase van het EK 2020

Het EK 2020 gaat op vrijdag 12 juni van start met de wedstrijd tussen Italië en Turkije. In de dagen die daarop volgen zijn er meer krakers te bekijken. De Rode Duivels starten het toernooi met een wedstrijd tegen Rusland, terwijl Engeland tegenover Kroatië staat. Duitsland start het EK met een prachtig duel tegen de regerend wereldkampioen Frankrijk. Spanje begint het toernooi met een duel tegen het stugge Zweden.

De beste nummers drie

In de poule des doods moeten de landen tot hun limiet gaan, aangezien de concurrentie moordend is. Het EK 2020 bestaat uit 24 deelnemende landen, waardoor meer landen zich plaatsen voor de knock-out-fase. Een nederlaag in de eerste speelronde hoeft geen ramp te zijn. De nummers één en twee kwalificeren zich rechtstreeks voor de volgende ronde. Daarnaast gaan de twee beste nummers drie ook door naar de knock-out-fase.

Een goed voorbeeld hiervan is Portugal dat in 2016 derde werd in de groepsfase. De Portugezen begonnen het toernooi met drie gelijke spelen tegen Hongarije, Oostenrijk en IJsland. Desondanks wist Portugal zich aan het einde van rit alsnog te kronen tot Europees kampioen. Er bestaat een goede mogelijkheid dat zowel Frankrijk, Duitsland als Portugal allemaal de volgende ronde bereiken.

Play-offs voor het EK 2020

Na de loting waren de deelnemende landen in Groep A en B compleet. De overige vier groepen hebben nog geen volledige duidelijkheid. De play-offs voor het EK 2020 worden eerst nog gespeeld. De laatste vier landen worden pas op 31 maart 2020 bekend. Nederland treft Roemenië, Georgië, Wit-Rusland, Kosovo of Noord-Macedonië.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.