actueel background image

Speelronde 19 in de Eredivisie 2020/2021

26 jan 2021 | 12:47 0

Speelronde 18 in de Eredivisie bracht weinig verrassingen, maar wel flinke klappen voor sommige clubs. Ajax, Vitesse en PSV wisten hun wedstrijden te winnen. FC Twente ging in eigen huis met 0- 1 onderuit tegen Sparta Rotterdam. De topper van het weekend werd door AZ met 2-3 gewonnen bij Feyenoord. Onderin op de ranglijst gebeurde er weinig, hoewel het nu wel langzaam duidelijk begint te worden welke clubs moeten strijden tegen degradatie. In speelronde 19 staan er weer enkele mooie duels op het programma.

PEC Zwolle – Heracles Almelo (dinsdag, 18:45 uur)

Pec Zwolle logoHeracles Almelo logo
PEC Zwolle staat op de 12e plaats in de Eredivisie met 20 punten. De ploeg kwam 20 keer tot scoren en kreeg 27 tegendoelpunten om de oren. PEC Zwolle speelde dit seizoen al acht keer gelijk. PEC Zwolle verloor maar één van de laatste zes thuisduels. Echter won de ploeg ook maar één wedstrijd. In 2018 speelde PEC Zwolle voor het laatst een thuisduel tegen Heracles Almelo, destijds eindigde de wedstrijd in 1-1.

Heracles Almelo staat op de 11e plaats met 21 punten. De club won zes van de 18 competitieduels en presteert nogal wisselvallig. Er werd dan ook al negen keer verloren. Heracles verloor drie van de laatste vijf duels, maar het won ook tweemaal. De club won twee van de laatste negen uitwedstrijden in de Eredivisie.

FC Emmen – PSV (dinsdag, 20:00 uur)

FC Emmen logoPSV logo
FC Emmen staat op de 18eplaats in de Eredivisie met slechts 6 punten. FC Emmen verloor zes van de laatste negen thuiswedstrijden en driemaal werd er gelijkgespeeld. FC Emmen won in de Eredivisie nog geen enkel duel. Vorig seizoen pakte de club een punt in het thuisduel tegen PSV (1-1), een resultaat waar de club nu voor zou tekenen.

PSV staat op de 3eplaats in de competitie met welgeteld 40 punten. De Eindhovenaren hebben slechts vier punten minder dan koploper Ajax. PSV verloor pas één uitduel dit seizoen. Er werd viermaal gewonnen even vaak gelijkgespeeld. PSV scoorde al 21 doelpunten op vreemde bodem, alleen Ajax en AZ deden dat beter.

FC Groningen – ADO Den Haag (dinsdag, 21:00 uur)

FC Groningen logoAdo den Haag logo
FC Groningen staat op de 6e plaats in de Eredivisie met 31 punten. De Groningers wonnen negen wedstrijden en gingen slechts vijfmaal onderuit. In eigen huis verloor FC Groningen dit seizoen pas twee wedstrijden. Daarnaast won de ploeg drie van de laatste vijf wedstrijden. FC Groningen won vier van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag.

ADO Den Haag staat op de 16e plaats in de competitie met slechts 11 punten. De Haagse club verloor 11 van de 18 wedstrijden en moest al 41 tegentreffers toestaan. ADO Den Haag won nog geen thuisduel dit seizoen, maar wel al twee duels op vreemde bodem. In 2013 won ADO Den Haag voor het laatst in de Euroborg.

AZ – FC Utrecht (woensdag, 18:45 uur)

AZ LogoUtrecht logo
AZ staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 37 punten. De Alkmaarse selectie won vorig weekend met 2-3 bij Feyenoord en lijkt de juiste vorm weer te hebben gevonden. AZ kwam al 44 keer tot scoren dit seizoen, alleen Ajax scoorde vaker (60). AZ verloor dit seizoen pas één wedstrijd, maar het speelde al zeven keer gelijk. Eerder dit seizoen speelde de club uit Alkmaar met 2-2 gelijk in Utrecht.

FC Utrecht staat op de 8e plaats in de Eredivisie met 24 punten. De Domstedelingen kennen een teleurstellend seizoen. FC Utrecht won pas vijf wedstrijden dit seizoen en speelde maar liefst negen keer gelijk. De ploeg wist de laatste twee wedstrijden te winnen tegen Heracles Almelo (2-0) en Sparta Rotterdam (1-0). De laatste overwinning in Alkmaar werd geboekt in 2017.

VVV-Venlo – Vitesse (woensdag, 20:00 uur)

VVV Venlo logoVitesse logo
VVV-Venlo staat op de 14e plaats in de Eredivisie met 19 punten. De Limburgse club won vijf wedstrijden en ging negen keer onderuit. VVV moest al 45 tegentreffers toestaan dit seizoen, net zoveel als hekkensluiter FC Emmen. De ploeg kan wel leunen op de prestaties van de Grieks Giakoumakis. De spits kwam al 16 keer tot scoren en is momenteel de topscorer van de Eredivisie.

Vitesse staat op de 2e plaats in de Eredivisie met 41 punten. De Arnhemse club maakte een verbazingwekkend sterk seizoen door. Vitesse won 13 van de 18 wedstrijden en verloor slechts drie wedstrijden. De ploeg incasseerde pas 13 tegendoelpunten, het minste van alle clubs in de competitie. Vorig seizoen won Vitesse met 0-4 in Venlo.

RKC Waalwijk – Fortuna Sittard (woensdag, 20:00 uur)

RKC Waalwijk logoFortuna Sittard logo
RKC Waalwijk staat op de 15e plaats in de Eredivisie met 14 punten. De ploeg lijkt één van de grote degradatiekandidaten, ondanks het frisse en aanvallende voetbal. RKC Waalwijk won pas drie duels dit seizoen en verloor 10 wedstrijden. Eerder dit seizoen ging RKC Waalwijk met 2-1 onderuit op bezoek bij Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard staat op de 13e plaats in de Eredivisie met 19 punten. De Limburgse ploeg heeft iets meer ademruimte dan RKC. Dat heeft de club te danken aan een mooie reeks. Fortuna Sittard won vijf van de laatste acht competitieduels. Vorig weekend werd er met 1-2 verloren van Ajax. Fortuna Sittard won in 2014 voor het laatst bij RKC Waalwijk.

sc Heerenveen – Feyenoord (woensdag, 21:00 uur)

Heerenveen logoFeyenoord logo
sc Heerenveen staat op de 9e plaats in de Eredivisie met 22 punten. De Friese club won pas vijf wedstrijden en die werden voornamelijk geboekt in de eerste maanden van het seizoen. Sc Heerenveen won geen van de laatste vijf thuiswedstrijden en ging zelfs driemaal onderuit. Vorig weekend verloor de club met 1-0 bij Heracles Almelo.

Feyenoord staat op de 5e plaats in de Eredivisie met 35 punten. De Rotterdamse club won 10 van de 18 wedstrijden en speelde vijfmaal gelijk. Vorig weekend verloor Feyenoord de topper tegen AZ (2-3), waardoor de titel bijna geen optie meer is. Winst is noodzakelijk in Friesland. Eerder dit seizoen won Feyenoord in eigen huis met 3-0 van sc Heerenveen.

Sparta Rotterdam – FC Twente (donderdag, 18:45 uur)

Sparta logofc twente logo
Sparta Rotterdam staat op de 10e plaats in de competitie met 21 punten. De Rotterdammers zijn moeilijk in te schatten en kunnen zomaar ijzersterk voor de dag komen. Er werd bijvoorbeeld met 0-2 gewonnen bij FC Twente en werd er driemaal gescoord tegen PSV (3-5). Sparta Rotterdam won drie van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen FC Twente.

FC Twente staat op de 7e plaats in de Eredivisie met 28 punten. De Tukkers beleven een gek seizoen, waarin het de laatste tijd veel punten laat liggen. FC Twente won maar één van de laatste vijf wedstrijden, driemaal werd er verloren. Afgelopen weekend was VVV-Venlo met 1-0 te sterk voor de ploeg. Vorig seizoen ging FC Twente met 2-1 onderuit op Het Kasteel.

Ajax – Willem II (donderdag, 21:00 uur)

ajax logoWillem 2 logo
Ajax staat op de 1e plaats in de Eredivisie met 44 punten. De Amsterdammers noteerde al 60 doelpunten en kregen slechts 14 tegendoelpunten te verwerken. Ajax won 14 van de 18 wedstrijden en ging pas tweemaal onderuit. Ajax won drie van de laatste vijf thuiswedstrijden. De Amsterdamse club won de laatste vier duels. Vorig weekend was de ploeg met 1-2 te sterk voor Fortuna Sittard.

Willem II staat op de 17e plaats in de Eredivisie met 10 punten. Deze week werd trainer Adrie Koster ontslagen, simpelweg omdat de resultaten veel te slecht zijn. Willem II wist geen van de laatste 10 wedstrijden te winnen, maar liefst acht wedstrijden gingen verloren. Vorig seizoen wist de Tilburgse club nog te stunten in de Johan Cruijff Arena (0-2).

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.