actueel background image

Robert Mühren: de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie

03 jun 2020 | 18:45 0

Spits Robert Mühren werd op 18 mei 1989 geboren in Purmerend. De Nederlander beleefde in het seizoen 2019/2020 een wonderbaarlijk mooi jaar. De aanvaller werd namelijk topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Mühren scoorde 26 keer voor SC Cambuur uit Leeuwarden. Lange tijd leek de club ook hard op weg naar de titel en promotie naar de Eredivisie. Echter gooide de coronacrisis roet in het eten, waardoor de club ook volgend seizoen weer uitkomt op het tweede voetbalniveau van Nederland.

Topscorer bij SC Cambuur

In het seizoen 2019/2020 kwam Mühren bij SC Cambuur terecht. De club huurde de speler voor één seizoen van Zulte Waregem. De spits scoorde maar liefst 26 doelpunten en werd topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Hij bleef spelers als Reda Kharchouch (Telstar) en Anthony van den Hurk (MVV Maastricht) voor op de topscorersranglijst.

SC Cambuur eindigde op de 1e plaats met 66 punten, maar door de coronacrisis kreeg het geen schaal en mocht het niet promoveren naar de Eredivisie. Mühren eindigde ook op de 5e plaats op de ranglijst van spelers met de meest assists. De aanvaller was goed voor zeven succesvolle assists.

De route in de voetbalcarrière van Mühren naar SC Cambuur lichten we in de volgende alinea’s uit.

SC Cambuur logo

Mühren bij RKAV Volendam

Mühren begon in zijn jeugdperiode met voetballen bij het lokale RKAV Volendam, waarna hij al snel werd opgepikt door Ajax. Na vier jaar voetballen in de jeugd van de Amsterdamse club maakte de spits de overstap naar FC Volendam. In 2009 speelde Mühren bij de hoofdklasser RKAV Volendam, waarna hij weer terugkeerde bij FC Volendam. In zijn eerste seizoen in het eerste elftal kwam de spits 33 keer tot scoren in 38 wedstrijden. In de zomer van 2014 verdiende de spits een transfer naar Eredivisieclub AZ.

Periode bij AZ

In het seizoen 2016/2017 debuteerde Mühren in de Eredivisie voor de Alkmaarse club. In de eerste seizoenshelft mocht de spits meerdere keren starten in de basis en was hij vaak belangrijk voor de club. Mühren had ook een groot aandeel in het bekersucces van de club, aangezien de finale werd bereikt.

Echter bleek Wout Weghorst de concurrentiestrijd te winnen, waardoor Mühren vaak plaats moest nemen op de bank. In de winterstop werd de speler verkocht aan Zulte Waregem uit België. Mühren scoorde 11 doelpunten voor AZ in 47 wedstrijden.

AZ Logo

Mühren naar Sparta Rotterdam

Mühren speelde 12 wedstrijden voor Zulte Waregem en kwam daarin tweemaal tot scoren. De spits speelde maar een half seizoen voor de Belgische club, want hij werd in de zomer van 2017 verhuurd aan Sparta Rotterdam. In zijn debuutwedstrijd voor de Rotterdamse club kwam de spits tot scoren tegen PEC Zwolle. Mühren kwam tot negen treffers voor Sparta en werd clubtopscorer. Een seizoen later werd de speler verhuurd aan NAC Breda, waar hij door blessureleed amper aan spelen toekwam.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de keuken kampioen divisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.