FC Volendam

Country |
Active in |

FC Volendam

De Nederlandse voetbalclub FC Volendam komt uit in de Keuken Kampioen Divisie en werd opgericht in 1977. De bijnaam van de club is 'Het andere Oranje', verwijzend naar het oranje thuistenue. Alle thuisduels worden afgewerkt in het Kras Stadion, dat plaats biedt aan meer dan zevenduizend toeschouwers.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

FC Volendam

De Nederlandse voetbalclub FC Volendam komt uit in de Keuken Kampioen Divisie en werd opgericht in 1977. De bijnaam van de club is ‘Het andere Oranje', verwijzend naar het oranje thuistenue. Alle thuisduels worden afgewerkt in het Kras Stadion, dat plaats biedt aan meer dan zevenduizend toeschouwers.

Beste prestaties van FC Volendam

FC Volendam wist in de clubhistorie twee keer de bekerfinale te bereiken van de KNVB Beker. Beide finales werden verloren, respectievelijk van Sparta (4-3, 1958) en Feyenoord (2-1, 1995).

In de Eredivisie werd twee keer de zesde plaats bereikt. Dit is tevens de hoogste klassering van de club aller tijden.

Succesjaren van FC Volendam

In het voetbalseizoen 1989/1990 wist FC Volendam zijn beste klassering te halen. De club behaalde 39 punten in de Eredivisie, wat recht gaf op een zesde plek op de ranglijst. Drie jaar na dato werd opnieuw de zesde plaats veiliggesteld. Tussen 1987 en 1998 kwam FC Volendam uit in de Eredivisie, het degradeerde in die periode geen enkele keer.

In 1995 wist de club voor de tweede keer door te dringen tot de felbegeerde finale van het nationale bekertoernooi. De goede periode van FC Volendam speelde zich dus af in de laatste 10 jaar van de vorige eeuw.

FC Volendam en de play-offs vloek

FC Volendam eindigde in het voetbalseizoen 2012/2013 op de tweede plaats in de Eerste Divisie (huidig: Keuken Kampioen Divisie). Hoewel de ploeg hard op weg leek naar de titel, ging het in de beslissende en laatste speelronde onderuit tegen Go Ahead Eagles. Uitgerekend werd ook de finale van de play-offs voor promotie tegen de ploeg uit Deventer verloren. In 2015 bereikte FC Volendam opnieuw de finale van de play-offs en ditmaal ging het over twee duels met 0-1 onderuit tegen De Graafschap. FC Volendam is dus al enkele keren dichtbij de rentree in de Eredivisie geweest, maar heeft dit in de 21e eeuw nog niet kunnen bewerkstelligen.

Stadion van FC Volendam

Het Kras Stadion is de thuishaven van FC Volendam, hier speelt de ploeg dan ook al zijn thuiswedstrijden. Enkele seizoenen droeg het stadion de naam Veronicastadion, maar werd in 2002 verandert in de naam die we nu kennen. Sinds 2006 ligt er kunstgras in het stadion. Bij elke thuiswedstrijd is er plaats voor ongeveer zevenduizend bezoekers, plus ruim vierhonderd plaatsen in het uit vak.