actueel background image

Nederland daalt op de favorietenlijst voor het WK 2022

16 jul 2022 | 16:58 0

De afgelopen tijd hebben we kunnen genieten van een aantal hele goede wedstrijden van het Nederlands Elftal in de Nations League. Maar bij de bookmakers heeft deze serie succesvolle wedstrijden er niet toe geleid dat Nederland is gestegen op de ranglijst van kanshebbers om het WK dit najaar in Qatar te gaan winnen.

Winstkansen

Stond Nederland eerder nog op een stevige zesde plaats, inmiddels is het team van Oranje gedaald naar een gedeelde zevende plek. Brazilië wordt nog altijd gezien als de kandidaat die de meeste kans heeft om het WK te winnen. Verrassend genoeg staat Engeland tweede op de ranglijst van kanshebbers. Dat hebben ze niet aan hun meest recente prestaties te danken, Engeland liet de laatste tijd vooral een zwalkend spelniveau zien.

Brazilië

De start van het WK in Qatar laat nog wel even op zich wachten. Maar nu er inmiddels vele interlands gespeeld zijn en we meer gezien hebben van de verschillende nationale teams kunnen we de eindrondes in Qatar wellicht beter voorspellen. Zowel in de kwalificatiewedstrijden als in de afgelopen oefenwedstrijden maakte Brazilië veel kwaliteit zien. Met een sterke selectie vol talentvolle spelers maakten de Brazilianen veel indruk. Dat is ook de bookmakers opgevallen. Als gevolg daarvan hebben zij Brazilië de laagste notering gegeven, een odd van 5.50.

Engeland en Frankrijk

Op de plaatsen twee en drie bij de bookmakers vinden we Engeland en Frankrijk. Dat is een verrassing want beide landen lieten niet hun beste kant zien in de Nations League. Zo was Hongarije thuis met 4-0 veel te sterk voor het zwak spelende Engeland en verloor Engeland in eigen huis al met 1-0 van hetzelfde Hongarije. Frankrijk verloor in eigen huis van zowel Denemarken als Kroatië waardoor ze ook niet echt een sterke indruk achterlieten. Het lijkt er dus op dat er voor zowel Engeland als Frankrijk nog veel werk aan de winkel is. De bookmakers hebben er vertrouwen in, gezien hun hoge plaatsing op de kandidatenlijst voor winnaars van het WK.

Nederland

Het Nederlands team is door de bookmakers op een gedeelde zevende plek gezet, samen met Portugal en België. Wanneer een van deze drie landen toch de wereldtitel weet te veroveren en jij hebt daar op ingezet, dan krijg je maar liefst 13 keer je inzet uitbetaald. Denk je net als Louis van Gaal dat Nederland op het WK kan gaan stunten, dan kan je hier mogelijk je winst gaan pakken. Tenslotte is het helemaal niet slecht wat het Nederlands Elftal tot nu toe heeft laten zien en kunnen de Oranje-mannen best een interessante outsider blijken te zijn.

Noteringen

In de aanloop naar het WK zullen er nog veel voorspellingen, analyses en voetbalwedden verschijnen. Hieronder vind je de huidige top tien. Profiteer van de hoge noteringen van dit moment en kijk met nog meer spanning naar het komende WK in Qatar.

Land Notering eindwinnaar

Brazilië 5.50
Engeland 6.50
Frankrijk 7.00
Spanje 9.00
Argentinië 9.00
Duitsland 12.00
Nederland 13.00
België 13.00
Portugal 13.00
Denemarken 29.00

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.