actueel background image

Manchester United wil richting top 3 stijgen

30 dec 2022 | 14:41 0

Manchester United speelt op oudejaarsdag een uitwedstrijd bij Wolverhampton Wanderers FC. Dit is in Engeland alweer de tweede speelronde na het WK. United moet deze wedstrijd winnen om bovenin de Premier League mee te blijven doen.

Vooruitblik

De Wolves staat momenteel op een achttiende plek in de competitie. Tegenstander Manchester United staat er een stuk beter voor, namelijk op een vijfde plek.

In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen won Wolverhampton Wanderers één keer, drie keer werd er verloren en één keer gelijkgespeeld. Gezien de huidige vorm van de ploegen en stand op de ranglijst is de verwachting dat Manchester United deze wedstrijd gaat winnen.

Wolverhampton heeft de punten keihard nodig

Wolverhampton is de laatste weken bezig aan een goede reeks. Tijdens het WK oefende de ploeg tegen Empoli en Cádiz. Tegen Empoli werd 1-1 gespeeld en tegen Cádiz met 4-3 gewonnen. Vervolgens won de ploeg met 2-0 in de achtste finale van League Cup tegen Gillingham. Afgelopen maandag werd op Boxing Day ook gewonnen. 2-1 gewonnen tegen Everton FC.

De Wolves zijn op de ranglijst onderin te vinden. De ploeg staat één punt boven de nummer laatst. Van plek veertien tot plek twintig ligt het heel dicht bij elkaar. De nummer veertien is nu AFC Bournemouth met zestien punten. Dit zijn er drie meer dan Wolverhampton. Het is ongekend spannend onderin de Premier League en de mannen van Julen Lopetegui zullen er tegen United alles aan doen om punten te pakken.

Manchester United wil richting top drie

The Red Devils speelde tijdens het WK ook twee oefenwedstrijden, tegen Cádiz en Real Betis. Beide gingen verloren. Vorige week woensdag werd er in de eerste officiële wedstrijd wel gewonnen, met 2-0 van Burnley. Dit ging om een wedstrijd in de achtste finale van de League Cup. Op Boxing Day was de herstart van de competitie succesvol. Er werd thuis met 3-0 gewonnen van Nottingham Forest FC.

Manchester United doet het tegenwoordig zonder superster Cristiano Ronaldo. Hij leefde in onmin met trainer Erik ten Hag en de situatie was onhoudbaar geworden. Tot nu toe lijkt deze breuk nog geen negatief effect te hebben, want de spelers die Ten Hag nog wel in zijn selectie heeft presteren beter en beter.

United staat op de vijfde plaats met 29 punten. United scoorde in zestien wedstrijden 23 keer en kreeg er twintig tegen. Hierdoor houden ze onder meer ploegen als Liverpool FC en Chelsea FC voorlopig achter zich. Tottenham Hotspur en Newcastle United staan met 30 en 33 punten vlak boven de ploeg uit Manchester. Koploper Arsenal is wel al flink uitgelopen en staat met veertig punten fier aan kop.

Statistieken

– Wolverhampton staat momenteel op een achttiende plaats met dertien punten.
– Het laatste duel wat Wolverhampton tegen United speelde, werd er met 1-0 gewonnen.
– Wolverhampton scoorde dit seizoen nog maar 10 keer en kreeg 25 doelpunten tegen.
– Manchester United staat op een vijfde plaats met 29 punten.
– Manchester United doet het tegenwoordig zonder Cristiano Ronaldo, die de club heeft verlaten.
– Manchester United won van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen met Wolverhampton er drie.

Laatste 5 onderlinge resultaten

03-01-2022
Manchester United – Wolverhampton
0 - 1
29-08-2021
Wolverhampton – Manchester United
0 - 1
23-05-2021
Wolverhampton – Manchester United
1 - 2
29-12-2020
Manchester United – Wolverhampton
1 - 0
01-02-2022
Manchester United – Wolverhampton
0 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.