actueel background image

Loting Europa League: Feyenoord, AZ en FC Utrecht

22 jul 2019 | 11:31 0

De UEFA loting begon vandaag om 12:00, waar als eerst Ajax en PSV te horen hebben gekregen tegen welke teams zij het moeten gaan opnemen in de voorronden van de Champions League. Om 14:00 waren Feyenoord, AZ Alkmaar en FC Utrecht aan de beurt.

Europa League loting

In de Europa League wordt er een ronde vooruit geloot. Hierdoor is het zo dat sommige clubs geloot worden tegen de winnaar van een tweekamp dat nog beslist moet worden.

AZ Alkmaar en FC Utrecht spelen beide in de tweede voorronde van de Europa League tegen BK Häcken en Zrinjski op 25 juli en 1 augustus. Wel zijn beide clubs al meegenomen in de loting van 22 juli.

De wedstrijden in de derde voorronden worden gespeeld op 8 en 15 augustus. Op 1 augustus zal de UEFA het definitieve programma voor de derde voorronde bekend maken. PSV speelt dinsdag avond de eerste wedstrijd tegen FC Basel.

Europa League Logo

Feyenoord – Gabala SC / FC Dinamo Tbilisi

Doordat Feyenoord op de derde plaats is geëindigd spelen zij enkel in de derde voorronde van de Europa League. In de derde voorronde nemen de Rotterdammers het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen FK Gabala – FC Dinamo Tbilisi. FK Gabala is afgelopen seizoen op de vierde plek geëindigd in de Azerbeidzjaanse Premier League. FC Dinamo Tbilisi is de huidige kampioen van de Georgische Erovnuli Liga.

AZ Alkmaar – FC Mariupol

Wanneer AZ Alkmaar het tweeluik wint van BK Häcken spelen zij tegen het Oekraïense FC Mariupol. Voor de club uit Alkmaar staat de potentiële tegenstander in de derde voorronde al vast. In het vorige seizoen is FC Mariupol geëindigd op de zesde plaats in de Oekraïense Premier League.

FC Utrecht – Malmö FF / NK Domžale

FC Utrecht zal het moeten opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Malmö FF en NK Domžale, mochten zij de betere club zijn over twee wedstrijden tegen Zrinjski. Malmö FF is het voorgaande seizoen derde geworden in de Zweedse competitie. NK Domžale is als derde geëindigd in de Sloveense competitie. Doordat FC Utrecht een ongeplaatste status had zou de club op papier zwaardere tegenstanders loten. Sparta Praag, Espanyol, AEK Athene en Arsenal waren potentiële tegenstanders van de Utrechtenaren geweest in de derde voorronde.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

 

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.