actueel background image

Ajax treft PAOK Saloniki – PSV weer naar Oostenrijk?

22 jul 2019 | 10:40 0

Champions League loting

Ajax speelt als huidige kampioen van Nederland maar twee voorronden voorafgaand het hoofdtoernooi. Door de slechte prestaties van Nederlandse clubs de afgelopen jaren is Nederland weggezakt op de UEFA ranglijst waardoor er geen directe plaatsing is.

De punten die Ajax binnengehaald heeft met de halve finaleplaats van het voorgaande seizoen worden pas vanaf volgend seizoen meegenomen bij het verdelen van de kwalificatieplekken. Door deze sterke prestatie is het onwaarschijnlijk dat de kampioen van Nederland volgend jaar nog Champions League voorronden hoeft te spelen.

PSV speelt morgen en op 30 juli tegen FC Basel om uit te maken wie er doorgaat in de Champions League. Mocht de club uit Eindhoven het in twee wedstrijden afleggen tegen FC Basel zal het in de derde voorronde van de Europa League doorstromen net als Feyenoord

Loting Nyon voorronde champions league ajax en psv

Ajax – PAOK Saloniki

Ajax is geloot tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde Champions League. De Griekse club werd afgelopen seizoen voor het eerst sinds 30 jaar weer een keer kampioen van de Griekse competitie. de twee teams zullen 6 of 7 augustus de eerste wedstrijd spelen in Griekenland, waarna een week later op 13 augustus de beslissing zal vallen in Amsterdam.

De Nederlander en ex-Feyenoord speler Diego Biseswar staat momenteel onder contract bij PAOK Saloniki. De twee clubs troffen elkaar drie jaar geleden ook in de voorronde van de Champions League. Onder de leiding van toenmalige hoofdtrainer Peter Bosz was het Ajax dat over twee wedstrijden de sterkste club was. Met een 1-1 gelijkspel in eigen huis en een 2-1 overwinning in Griekenland plaatste Ajax zich destijds voor de volgende ronde.

PSV – LASK Linz

PSV Eindhoven kan het, indien het van FC Basel weet te winnen, opnemen tegen LASK Linz uit Oostenrijk. De wedstrijden tussen PSV en LASK Linz zouden op 6 of 7 augustus in Eindhoven en 13 of 14 augustus in Linz kunnen plaatsvinden. De Eindhovenaren spelen dinsdag avond de eerste wedstrijd tegen FC Basel

LASK Linz eindigde vorig seizoen op de tweede plaats in de Oostenrijkse competitie, achter kampioen Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse club kwam in de geschiedenis één keer tegenover een Nederlandse club te staan. In 1987 speelde FC Utrecht tegen LASK waar het FC Utrecht was die over twee wedstrijden de sterkere club was.

Mocht PSV uitgeschakeld worden dan spelen zij in de derde voorronde van de Europa League tegen de winnaar van de wedstrijd tussen FC Haugesund tegen Sturm Graz. Dit is gebleken uit de UEFA Europa League loting. FC Haugesund is vorig seizoen op de vierde plaats geëindigd in Noorse competitie. Sturm Graz kwalificieerde zich met de vijfde plaats in de Oostenrijkse Bundesliga voor de Europa League voorronden.  De tegenstanders van Feyenoord, AZ Alkmaar en FC Utrecht zijn inmiddels ook bekend.

Champions League play-offs

Mocht het Ajax en PSV lukken de derde voorronde van de UEFA Champions League te winnen spelen zij in de play-offs voor een plaats in de groepsfase. De loting van deze wedstrijden zal plaatsvinden op 5 augustus.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de champions league?

 

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.