actueel background image

Keuken Kampioen Divisie speelronde 28: ontknoping in periodetitel

10 mrt 2023 | 09:00 0

Nog zes teams kunnen in theorie vrijdag de periodetitel pakken. Almere City, ADO Den Haag, De Graafschap, PEC Zwolle, NAC Breda en Willen II maken allemaal nog kans. De beste papieren zijn voor Almere City. Een korte vooruitblik op speelronde 28 in de Keuken Kampioen Divisie.

Almere City heeft alles in eigen hand

Almere City weet wat het te doen staat. In eigen huis winnen van nummer laatst Jong FC Utrecht. In dat geval worden zij periodekampioen en kan er een klein feestje worden gevierd. Naast het winnen van de periode zijn de drie punten ook hard nodig in strijd om directe promotie. Met acht punten achterstand op nummer twee Heracles Almelo is er namelijk nog altijd dat stiekeme sprankje hoop.

Vrijdag 20.00 uur: Almere City – Jong FC Utrecht

Verre droom voor De Graafschap

De Graafschap doet het goed in de derde periode en kan bij een wonder het Bronzen Schild nog winnen. Dan moet het zelf als eerste zien te winnen bij FC Dordrecht. Als dat lukt, ligt er alsnog een uitdaging. PEC Zwolle en Almere City moeten verliezen en ook NAC en ADO Den Haag mogen niet winnen. In Doetinchem rekent niemand op de periodetitel. Zij vinden de drie punten en mee blijven doen om de Play-Offs het belangrijkst.

Vrijdag 20.00 uur: FC Dordrecht – De Graafschap

Eindhoven wil heeft punten hard nodig

Geen periodestress in Eindhoven. De plaatselijke FC beleeft namelijk een vreselijke derde periode en donderde op de ranglijst hard naar beneden. Vorig week werd er eindelijk weer eens gewonnen na vijf nederlagen op rij. Uit bij Telstar werd het 0-1. Het was ook direct het eerste doelpunt van Eindhoven in vijf wedstrijden. Vrijdag spelen de Blauw-Witten tegen Jong Ajax. Winst is nodig om bij te blijven in de strijd om de Play-Offs.

Vrijdag 20.00 uur: FC Eindhoven – Jong Ajax

Wedstrijd voor spek en bonen

Een wedstrijd die tien wedstrijden voor het einde al helemaal nergens meer over gaat. Het is de harde realiteit bij Helmond Sport – Jong PSV. Helmond maakt zich geen enkele illusie meer over het behalen van de Play-Offs en Jong PSV is sowieso uitgesloten van de prijzen. Een wedstrijd waar niet veel mensen vrijwillger naar gaan kijken dus. Maar ploegen die zonder druk spelen kunnen er zomaar een spektakel van maken.

Vrijdag 20.00 uur: Helmond Sport – Jong PSV

Heracles wil goede lijn doortrekken

Na een wisselvallige periode lijkt Heracles Almelo de draad weer te hebben opgepakt. De afgelopen twee wedstrijden werd er gewonnen en niet zomaar. ADO werd uit met 3-0 verslagen en de week ervoor moest Telstar er met 7-0 aan geloven. Vrijdag wacht Jong AZ. Een lastige tegenstander, maar een ploeg die wil promoveren moet van iedereen kunnen winnen.

Vrijdag 20.00 uur: Heracles Almelo – Jong AZ

NAC droomt, maar is realistisch

Sinds Peter Hyballa terug is bij NAC gaat het best aardig. Zeker in de derde periode gaat het gewoon goed. NAC kan in theroie dan ook nog de periodetitel winnen vrijdag. Dan heeft het een klein wonder nodig. Almere City en PEC mogen niet winnen en dan moet NAC zelf nog af zien te rekenen met MVV. Mocht Almere niet winnen, maar PEC wel dan is er ook nog kans. Dan moet NAC alleen even met minimaal 16 doelpunten verschil winnen.

Vrijdag 20.00 uur: NAC Breda – MVV Maastricht

Belangrijke wedstrijd in Kerkrade

Roda JC en Telstar mogen allebei nog hopen op Play-Offs. Zeker de winnaar van het onderlinge duel aanstaande vrijdag doet goede zaken. Het verschil op de ranglijst is slechts een puntje. Roda is in eigen huis favoriet, al hebben de Limburgers regelmatig laten zien het moeilijk te hebben onder druk. Telstar weet dus dat er kansen liggen.

Vrijdag 20.00 uur: Roda JC – Telstar

ADO moet in Oss

ADO Den Haag had zo gehoopt op een feestje in Oss vrijdag. Lang stonden ze bovenaan in de periode, maar afgelopen maandag ging het mis. In eigen huis was Heracles te sterk en dus mag de ploeg van Dick Advocaat slechts nog hopen op een wonder. De periode speelt slechts nog mee in het achterhoofd. Belangrijker zijn de drie punten. ADO moet winnen om aansluiting te houden voor de Play-Offs.

Vrijdag 20.00 uur: TOP Oss – ADO Den Haag

FC Den Bosch wil volgende dreun voorkomen

De meest besproken ploeg in de Keuken Kampioen Divisie deze week was zonder twijfel FC Den Bosch. Met 13-0 kregen zij op de broek bij PEC Zwolle. Trainer Jack de Gier is inmiddels ontslagen en vrijdag wacht een uitwedstrijd bij nummer vier VVV Venlo. Geen lekker potje wanneer de gehele selectie er mentaal doorheen zit. Den Bosch moet snel de rug rechten en laten zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen.

Vrijdag 20.00 uur: VVV Venlo – FC Den Bosch

Kraker in Tilburg

Koploper PEC Zwolle reist vrijdag af naar Tilburg. Zowel Willem II als PEC kunnen nog periodekampioen worden. Al heeft PEC belangrijkere doelen. Zij gaan namelijk voor de landstitel aan het einde van de rit. Daarvoor liggen ze op koers, al is het verschil met Heracles slechts drie punten. Willem II staat vijfde en kan de drie punten uitstekend gebruiken. De verschillen op de play-off-plekken zijn namelijk klein.

Vrijdag 20.00 uur: Willem II – PEC Zwolle

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.