actueel background image

Eredivisie speelronde 30: de strijd om plek twee

21 apr 2023 | 09:34 0

Het eind van seizoen 2022/2023 van de Eredivisie is in zicht. Met nog vier speelrondes te gaan begint het nu écht spannend te worden, zowel boven- als onderin de competitie. PSV en Ajax strijden om plek twee en worden achtervolgd door AZ. Genoeg mogelijkheden nog, in de Eredivisie. Blik met VoetbalUitslagen vooruit op speelronde 30.

Volendam wil winnen in eigen huis

FC Volendam is nog allesbehalve veilig in de Eredivisie. De ploeg staat – net als Excelsior – op 27 punten en als het niet snel nog wat punten binnen harkt, zal het play-offs om degradatie moeten spelen. Komend weekend staat de wedstrijd tegen Cambuur op het programma. Voor Volendam de uitgelezen kans om de punten in eigen huis te houden.

Vrijdag 21 april, 20.00 uur: FC Volendam – SC Cambuur

Heerenveen wil in top tien blijven

De Friezen staan op dit moment op plek negen met 38 punten. RKC staat met hetzelfde aantal punten op plek acht, maar heeft het op doelsaldo net iets minder slecht gedaan dan Heerenveen. Gezien RKC dit weekend uit bij AZ speelt, is de kans groot dat Heerenveen een plekje weet te stijgen in de stand. Tenzij het verliest van FC Emmen, maar die kans achten wij niet groot.

Zaterdag 22 april, 18:45 uur: SC Heerenveen – FC Emmen

Eind nabij voor Groningen

FC Groningen staat met 17 punten één na laatste in de Eredivisie. Er moeten wonderen verricht worden wil de club nog op het hoogste niveau spelen volgend seizoen. Komend weekend treft het NEC en de kans is groot dat Groningen ook daar niet van weet te winnen. Hoewel de vorige wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, voorspellen wij dat NEC deze keer de drie punten pakt.

Zaterdag 22 april, 20:00 uur: FC Groningen – NEC

Excelsior wil winst op Vitesse herhalen

Vorig jaar werd het in Rotterdam 3-1 voor Excelsior. En die winst op Vitesse willen de Rotterdammers maar al te graag herhalen. De club kan de punten ook heel goed gebruiken, gezien het nog steeds één plekje verwijderd is van degradatie play-offs. Ook Vitesse is nog niet helemaal uit de gevarenzone. De spanning is om te snijden onder in de Eredivisie.

Zaterdag 22 april, 21:00 uur: Vitesse – Excelsior

Sparta op bezoek bij de Tukkers

Sparta hoopt komend weekend drie punten mee naar huis te nemen. De ploeg van Maurice Steijn staat vijfde in de Eredivisie en heeft dit seizoen echt al indruk weten te maken. Sparta gaat op bezoek bij FC Twente, dus de clubs gaan de directe strijd om plek vijf aan met elkaar.

Zondag 23 april, 12:15 uur: FC Twente – Sparta

Topper tussen Ajax en PSV

Maar liefst twee keer in twee weken vindt deze wedstrijd plaats: de topper tussen Ajax en PSV. Het is namelijk ook de KNVB Bekerfinale van dit jaar. De focus ligt voor beide clubs eerst op de Eredivisie wedstrijd, want daar hangt heel veel van af. Beide clubs hebben tot nu toe 52 punten weten te verzamelen en zijn dus in directe strijd om plek twee. De winnaar van dit duel kan dus alvast de toon zetten voor de KNVB Bekerfinale.

Zondag 23 april, 14:30 uur: PSV – Ajax

De strijd om plek 11

Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard gaan komend weekend de strijd aan om plek 11. Het verschil in punten bedraagt slechts één in het voordeel van de Eagles, dus zij weten wat ze te doen staat. Fortuna Sittard verloor de vorige wedstrijd ook met 2-0 van de Eagles. Lukt het deze keer wel?

Zondag 23 april, 14:30 uur: Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard

Feyenoord thuis tegen Utrecht

Koploper Feyenoord wist zich afgelopen donderdag niet te plaatsen voor de halve finales van de Europa League, dus de focus kan weer vol op de competitie. Zondag komt FC Utrecht op bezoek, de club die het Feyenoord wel vaker moeilijk heeft gemaakt. Utrecht wil maar al te graag weer inlopen op FC Twente, dus de Rotterdammers zijn gewaarschuwd.

Zondag 23 april, 16:45 uur: Feyenoord – FC Utrecht

AZ aast op derde plek

De topper tussen Ajax en PSV wordt dit weekend gespeeld, dus de kans is groot dat er één club is die punten laat liggen. En dat is mooi voor AZ. AZ staat namelijk vierde met 57 punten. Komend weekend staan de Alkmaarders tegenover RKC Waalwijk, maar vanzelfsprekend is winst op de club uit Waalwijk niet. De vorige twee duels eindigden in een 3-1 overwinning voor RKC. Lukt het AZ om te winnen, dan loopt de club met drie punten in en komt dan weer een stukje dichter bij die derde plaats.

Zondag 23 april, 20:00 uur: AZ – RKC

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.