actueel background image

Een terugblik op de eerste seizoenshelft van de Eredivisie

03 jan 2023 | 09:07 0

Het WK is achter de rug, kerst is geweest en we hebben alleen nog een jaarwisseling te gaan voordat we weer kunnen gaan voetballen. Vrijdag 6 januari staan de eerste wedstrijden van de tweede seizoenshelft op het programma. Of wij daar zin in hebben? Ja zeker. Toch blikken eerst terug op de eerste seizoenshelft van de Eredivisie. Er is namelijk genoeg gebeurd!

Szymanski feyenoord

Feyenoord eindigde bovenaan

De laatste drie weekenden van de eerste seizoenshelft waren ontzettend spannend. Zo was het de vraag welke club er voor de winterstop bovenaan zou staan. Iedere club die kans maakte op de eerste plek, liet ergens wel punten liggen. Zo speelde Ajax in de laatste speelronde 2-2 gelijk tegen Vitesse en verloor PSV met 0-1 van AZ. Feyenoord won overtuigend met 5-1 van Excelsior en ging – aan kop – met een grote zege de winterstop in. De Rotterdammers staat bovenaan met 33 punten, gevolgd door Ajax en PSV (allebei 30 punten). Op de vierde plek staat AZ met 29 punten. Dat het spannend is in de Eredivisie, is een understatement.

Topscorer Cody Gakpo

Zeg je indrukwekkende statistieken, zeg je Cody Gakpo. De (oud-)aanvaller van PSV staat momenteel aan kop als het gaat om meest gescoorde goals in de Eredivisie. Hij legde er maar liefst 9 in de eerste seizoenshelft. Gakpo gaf tot nu toe ook de meeste assists: 12 stuks om precies te zijn. Echter blijft het hier ook bij voor Gakpo, in de Eredivisie zal hij niet meer scoren. De aanvaller heeft namelijk een contract getekend bij de Engelse club Liverpool, waar hij zal gaan spelen met rugnummer 18. Naar verluidt maakt Gakpo zijn debuut voor Liverpool in de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers op 7 januari aanstaande. Zal hij ook in Engeland furore maken? Wij denken van wel.

Bijzondere wedstrijden en overwinningen

In de eerste seizoenshelft zijn er ook een aantal bijzondere en grote overwinningen geboekt. Een aantal door clubs waar we het absoluut niet van zouden verwachten. Maar wees eerlijk, dat maakt het voetbal wel een stuk leuker. We lichten er twee voor je uit.

De winst van hekkensluiter Cambuur op PSV

1 oktober 2022 is een datum die ze in Leeuwarden niet zo snel meer vergeten. Dat was namelijk de dag dat Cambuur met 3-0(!) won van PSV. In de eerste helft van de wedstrijd leek het er sterk op dat PSV er vandoor zou gaan met de winst. Niets was minder waar: de ruststand was 0-0 en tien minuten na rust scoorde Cambuur de 1-0. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd de wedstrijd pas echt beslist: de Leeuwarders scoorden de 2-0 én de 3-0. Een overwinning voor in de boeken.

Grote zeges

Er zijn dit seizoen ook al flink wat grote overwinningen geboekt. De grootste zeges staan op naam van Ajax en PSV. De ploegen wonnen beiden met 7-1. Ajax van Excelsior en PSV van Volendam. Excelsior kreeg het wel vaker zwaar te voorduren, want ook PSV won met 6-1 van de Rotterdammers. Toch staat doelman Stijn van Gassel op plek drie als het gaat om meeste reddingen van 2022. Verder won RKC Waalwijk won met 5-1 van Cambuur, maar het verloor ook 6-1 van NEC. Wij zijn erg benieuwd wat de rest van het seizoen nog gaat brengen aan bijzondere uitslagen.

Wedden op de Eredivisie

Vrijdag 6 januari gaat de Eredivisie weer van start. Vanaf dan worden we iedere week weer getrakteerd op mooi voetbal. Behoudt Feyenoord voorlopig de koppositie of gaan Ajax of PSV er met de eerste plek vandoor? Genoeg mogelijkheden en opties, ook om op te wedden. Als het aan de bookmakers ligt, wordt Ajax kampioen. De odds zijn als volgt: Ajax 1.85, PSV 3.50 en Feyenoord 5.00. Inzetten op de Eredivisie doe je bij een van onze betrouwbare bookmakers.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.