actueel background image

Noppert laat keepers dromen: ‘Door hem weet je dat het kan’

02 dec 2022 | 14:34 0

Keepers zijn de afgelopen tijd een hot item in Nederland. Jasper Cillessen bleef thuis, de 39-jarige Remco Pasveer is er voor het eerst bij en debutant Andries Noppert staat zelfs in de basis bij Oranje. Dat laatste biedt hoop voor alle profkeepers. “Het geeft extra motivatie.”

Dat zegt Excelsior-doelman Stijn van Gassel in een exclusief interview met VoetbalUitslagen. Hij is momenteel de keeper met de meeste reddingen in de Eredivisie. Meer zelfs dan Noppert. Dan lijkt dromen van het Nederlands elftal haast logisch. “Het gaat lekker dit seizoen, maar Oranje is niet reëel. Dit is mijn eerste seizoen in de Eredivisie. Ik moet me elke week opnieuw bewijzen.”

Oranje droom

Ondanks dat Van Gassel Oranje als niet realistisch ziet, zet de uitverkiezing van Noppert hem wel aan het denken. “Het is mooi om te zien dat zo’n gozer daar ineens staat in Qatar. Hij speelt bij SC Heerenveen en niet bij een traditionele topploeg, dat laat zien dat alles kan. Als Noppert in Oranje speelt, waarom zou ik dat dan niet kunnen? Ik zeg niet dat ik er nu bij hoor, maar zijn uitverkiezing is hoopgevend.’’
Hoopgevend is het zeker. Noppert keepte met zijn 28 jaar tot dusver 108 officiële wedstrijden op profniveau. De teller van Van Gassel staat al op 215, terwijl hij twee jaar jonger is. In die optiek ligt hij voor op het ‘Noppert-schema’. “Haha, ze mogen altijd bellen. Maar zoals gezegd, die stap is helemaal niet realistisch voor mij op dit moment. Al is het natuurlijk een mooie droom om naartoe te werken.”

Ballenstopper

Van Gaal koos voor Noppert, omdat ie ‘ballen stopt’. “Hij is keeper. Een keeper moet ballen stoppen”, aldus Van Gaal. Wat dat betreft staat Van Gassel er goed op. Hij stopt de meeste ballen in de Eredivisie. Bij Excelsior is hij een van de sterkhouders. Met een gemiddelde beoordeling van een 6.5 in het klassement van het AD, zijn er zelfs maar twee keepers in de Eredivisie die beter presteren.

Van Gassel interview

Andries Noppert en Jasper Cillessen kregen voor de eerste seizoenshelft een 6.54. Noppert is momenteel eerste keeper van Oranje, Cillessen viel af in de voorselectie. Op basis van die cijfers mag Van Gassel dromen.

Volgende stap

Van Gassel stapte twee seizoenen geleden van Helmond Sport over naar Excelsior. Na een goed seizoen in Rotterdam volgde direct promotie. De loopbaan van de doelman gaat daarmee in een stroomversnelling. Denken aan een volgende stap doet hij echter nog niet. “Ik zit hier voorlopig goed. Laat mij voorlopig maar lekker keepen bij Excelsior.”

Voetbaluitslagen de site voor het laatste voetbalnieuws, actuele standen, programma’s en informatie over voetbalwedden.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.