actueel background image

Niemand is groter dan cultheld Andries Noppert

22 nov 2022 | 10:11 0

Er zijn flink wat reuzen aanwezig op het WK. De allergrootste? Onze eigen Andries Noppert. Met 2.03 centimeter torent de keeper boven alles en iedereen uit.

2010 gedomineerd door kleine voetballers

In 2010 domineerden kleine voetballers het voetbal. Onder leiding van Pep Guardiola was FC Barcelona jarenlang een van de beste ploegen ter wereld. Spelers als Xavi, Iniesta, Alba, Pedro en natuurlijk Messi komen nauwelijks boven de 1.70 uit. Het deerde niet. Ze zetten destijds bijna alle teams te kijk.

Momenteel is er minder sprake van kleine tovenaars die voetbal domineren. Zeker als je kijkt naar het WK. De Mexicanen zijn gemiddeld genomen het kleinst. Met gemiddeld 1.78 hebben zij de kleinste selectie van dit WK.

Serven het langst

De Serven zijn het langst. De gemiddelde lengte is 187.2 centimeter, bijna tien centimeter langer dus dan de Mexicanen. Keeper Vanja Milinković-Savić spant de kroon met 2.02. Maar één centimetertje minder dan Noppert dus. Het Nederlands elftal staat in de brede middenmoot. Met afgetekend 1.84 centimeter doen we onze naam als reuzen zeker niet tekort. We staan niet in de top vijf maar we kunnen er wel mee thuis komen. Oranje opponent Qatar is het op vier na kleinste land overigens.

Senegal is gemiddeld genomen juist iets langer. Al is dit maar een schamele 0.4 centimeter. Daar hoeven we niet wakker van te liggen. Bovendien heeft bondscoach Louis van Gaal kopspecialist Luuk de Jong meegenomen. Plan B ligt dus klaar.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.