actueel background image

De Graafschap en Willem II willen kater wegspoelen

15 dec 2022 | 15:50 0

Terwijl de WK-finale zondag nog gespeeld moet worden, wordt er sinds deze week in Nederland alweer gevoetbald. In de Keuken Kampioen divisie treffen de Graafschap en Willem II elkaar. In Doetinchem wordt vrijdagavond om 20.00 uur afgetrapt.

Vooruitblik

Beide ploegen speelde tijdens de eerste speelronde, na een tijdelijke stop vanwege het WK, een mindere wedstrijd. De Graafschap verloor thuis met 2-1 van FC Eindhoven. Willem II ontving in eigen huis aartsrivaal NAC Breda. Het verloor met dezelfde cijfers. Voor trainer Kevin Hofland betekende dat het einde als trainer bij Willem II. Hij werd een dag na de wedstrijd ontslagen.

De Graafschap -Willem II content

De Graafschap staat momenteel op een teleurstellende dertiende plek. Willem II doet het iets beter met een achtste plek. Het verschil in punten is klein, slecht drie punten. De laatste vijf onderlinge duels spreken in het voordeel van Willem II. De Tilburgers wisten twee keer te winnen, speelde twee keer gelijk en verloren één keer. Toch is het lastig een uitgesproken favoriet voor deze wedstrijd aan te wijzen. De bookmakers geven de Graafschap iets meer kans op een overwinning door het thuisvoordeel, al lieten de Superboeren dit seizoen vaak genoeg zien kwetsbaar te zijn op de Vijverberg.

Superboeren hebben de punten hard nodig

Dit seizoen is het bij de Graafschap wisselvallig. Van de zeventien wedstrijden won de ploeg er slechts zes. Drie wedstrijden eindigde in een gelijkspel en acht keer is er verloren. Dat is dramatisch voor een ploeg die naar de Eredivisie. Tot nu toe scoorde de ploeg 26 keer, maar kreeg het ook al 27 doelpunten tegen. Met 21 punten staat de Graafschap in het rechterrijtje in de Keuken Kampioen Divisie.

Trainer Adrie Poldervaart krijgt zijn selectie dit seizoen lastig aan de praat en promotie naar de Eredivisie lijkt verder weg dan ooit. Een periodekampioenschap zou nog uitkomst kunnen bieden. In de tweede periode die nu in volle gang is, staat de Graafschap op een derde plaatst met vijf punten achterstand op koploper PEC Zwolle. De Graafschap moet van Willem II winnen om mee te blijven doen voor de periodetitel.

Willem II hoopt op een ‘Reinier Robbemond-effect’

Van de laatste zes competitiewedstrijden, won Willem II maar één keer. Hierdoor staan ze op een achtste plek. De achterstand op koploper Heracles Almelo is liefst zestien punten. Ook het gat met de nummer twee PEC Zwolle is fors, namelijk veertien punten. Directe promotie lijkt voor Willem II verder weg dan ooit. Al is er via de Play-Offs altijd nog een escape, maar dan moeten ze zich daar wel voor plaatsen.

Afgelopen maandag was een extra zware dag voor iedereen die Willem II een warm hart toedraagt. Thuis verliezen van de rivaal hakt erin. Een ontslag van trainer Kevin Hofland volgde. Reinier Robbemond is als assistent-trainer naar voren geschoven om de taak als hoofdtrainer tijdelijk over te nemen. Hem staat gelijk een bijzondere wedstrijd te wachten. Hij was jarenlang als speler en als trainer actief bij De Graafschap.

Statistieken

– De Graafschap staat op een dertiende plek.
– De Graafschap staat voor de periodetitel in periode twee op een derde plek en doet hierin nog volop mee.
– De Graafschap kan bij winst op Willem II qua punten naast de Tilburgers komen.
– De Graafschap won van de laatste vijf ontmoetingen met Willem II er één.
– Willem II staat met 21 punten op een achtste plek.
– Trainer Kevin Hofland heeft na het verlies op NAC Breda ontslag gekregen.
– Willem II wist van de laatste vijf ontmoetingen met de Superboeren, twee keer te winnen.
– Interim trainer Reinier Robbemond van Willem II kent de tegenstander door en door omdat hij jarenlang actief was al speler en trainer in Doetinchem.

Lees meer over voetbalwedden.

Onderlinge resultaten

09-03-2019
Willem II – De Graafschap
3-2
30-09-2018
De Graafschap – Willem II
2-1
13-02-2016
Willem II – De Graafschap
0-0
27-09-2015
De Graafschap – Willem II
2-2
09-04-2014
De Graafschap – Willem II
1-2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.