actueel background image

AZ presteert goed op kunstgras en in Den Haag

13 aug 2019 | 08:19 0

AZ kende een geweldige seizoenstart, waarin het de tweede voorronde van de Europa League wist te overleven en de twee eerste competitiewedstrijden won. Vooral opvallend, de ploeg uit Alkmaar kreeg in de laatste vijf wedstrijden geen enkel tegendoelpunt te verwerken. De achterhoede staat als een huis, maar dat kan helaas niet gezegd worden over het stadion van de club. Nadat een deel van het dak instortte moet AZ uitwijken naar een ander stadion. Aankomende donderdag en zondag zal AZ aantreden in het Cars Jeans Stadion in Den Haag.

AZ scoort vrijwel altijd in Den Haag

Sinds het seizoen 2003/2004 speelde AZ vijftien uitwedstrijden op bezoek bij ADO Den Haag. Alleen in het seizoen 2008/2009 kwam AZ niet tot scoren en verloor het met 3-0. Gemiddeld komt de club 2,06 keer per duel in Den Haag tot scoren. Tien van de vijftien wedstrijden werden gewonnen, waaronder de laatste vijf uitduels bij ADO. Sinds oktober 2016 kreeg AZ ook geen tegendoelpunt meer bij ADO Den Haag. Hoewel het dus geen vertrouwd terrein zal zijn voor de club, wist het wel goede resultaten te boeken in het Cars Jeans Stadion.

Bekijk hieronder de resultaten van de laatste vijf duels van AZ in Den Haag:

ADO Den Haag – AZ 2-3 (27/09/2014)
ADO Den Haag – AZ 1-2 (21/04/2016)
ADO Den Haag – AZ 0-1 (30/10/2016)
ADO Den Haag – AZ 0-3 (31/03/2018)
ADO Den Haag – AZ 0-1 (11/11/2018)

AZ op kunstgras

Naast ADO Den Haag beschikken ook PEC Zwolle, FC Emmen, VVV Venlo en Sparta Rotterdam over kunstgras. AZ wist in de laatste zeven duels bij PEC Zwolle drie keer te winnen, slechts éénmaal won de thuisploeg. Vorig seizoen won AZ met 1-4 bij FC Emmen en de ploeg is ook ongeslagen in de laatste zeven uitduels bij VVV Venlo. De Alkmaarse ploeg lijkt zich dus ook thuis te voelen op kunstgras.

AZ in een goede vorm

Vorig weekend won AZ overtuigend met 0-2 bij RKC Waalwijk. In de tweede helft leken de Alkmaarders zelfs krachten te sparen. Eerder won AZ ook met 4-0 van Fortuna Sittard. Maar aankomende donderdag zal het na een doelpuntloos gelijkspel in Oekraïne aan de bak moeten. Gezien de bovenstaande feiten lijkt een overwinning zeer goed mogelijk.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.