actueel background image

Ajax bezig aan indrukwekkend seizoen

30 mrt 2016 | 08:11 0

Het spel mocht dit seizoen dan niet altijd even goed zijn, statistisch gezien is Ajax bezig aan een uitstekend seizoen. De Amsterdammers hielden al 16 keer de nul dit seizoen. Dit is voor het eerst sinds 2010. En daar blijft het niet bij..

Ajax op weg naar clubrecord

Ajax hield zondag tegen PEC Zwolle voor de 16e keer de nul in de Eredivisie dit seizoen. Het elftal van trainer Frank de Boer is bezig aan een uitstekend seizoen. Voor het laatst werd er in 2010 zoveel wedstrijden de nul gehouden. In dat seizoen wisten de Ajacieden 20 keer de nul te houden, een clubrecord waar de Amsterdammers nog steeds uitzicht op hebben.

Fors aantal punten voor Ajax

Door de overwinning op PEC komt Ajax tot dusver op een puntentotaal van 71 uit 29 duels. De laatste keer dat de Amsterdammers na 29 wedstrijden op zo een hoog puntenaantal stond, was in het seizoen 1998/99. Toen werden de Ajacieden kampioen in de Eredivisie.

Milik de gevierde man bij Ajax

Ook bleef Ajax voor de 13e keer op rij ongeslagen dit seizoen (W: 10, G: 3). Daarnaast leeft de Poolse spits Arek Milik de laatste weken op. De veel bekritiseerde aanvaller oogt gemotiveerd en maakte ook gisteren weer twee goals. Door zijn bijdrage van gisteren komt zijn totaal op 18 treffers dit seizoen. Alleen AZ-spits Vincent Janssen (20) en Luuk de Jong (PSV, 19 treffers) maakten meer goals. Feyenoorder Dirk Kuyt staat op hetzelfde totaal als Milik.

Met 6 goals in de laatste 6 Eredivisie-duels, staat Milik nu gelijk met Luis Suarez. De Uruguayaanse aanvaller wist in de periode maart-april (2009) ook in 6 achtereenvolgende Eredivisie-duels het net te vinden. Voor het record van Suarez als het gaat om meeste treffers in één Eredivisie-seizoen (35), heeft Milik nog een lange weg te gaan.

Unieke treffer Lasse Schöne

Ook Lasse Schöne verscheen gisteren op het scorebord in de ArenA. De middenvelder wist het net te vinden dankzij een kopbal, en dit is uniek. Het is namelijk de eerste keer in de Eredivisie sinds de Deen in dienst bij Ajax is, dat hij scoort met zijn hoofd. Bij NEC scoorde Schöne slechts twee maal met zijn hoofd.

Vaste basiself Ajax

Ajax begon zondag voor het eerst sinds augustus-september 1999 in 4 achtereenvolgende duels in de Eredivisie met dezelfde basiself. Aangezien Frank de Boer van veel rouleren houdt, is dit een nogal opmerkelijk feit. Anderzijds laat het zien dat de selectie fit is. Iets wat doorslaggevend kan zijn in de strijd om de titel.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.