actueel background image

Vincent Janssen: loftrompet en buitenlandse interesse

30 mrt 2016 | 05:56 0

Sterk aan de bal, gretig, scorend vermogen, Vincent Janssen maakte gisteren indruk tijdens de oefeninterland van Oranje tegen Engeland. De spits hield Klaas-Jan Huntelaar op de bank. Een terechte keuze zo bleek achteraf. Een jaar geleden stond Janssen nog met Almere City tegenover Achilles ’29 in de Jupiler League. Hoe goed kennen wij Vincent Janssen en waar komt hij vandaan? Wij zochten het uit.

Jeugdjaren Vincent Janssen

Vincent Janssen is dit seizoen de relevatie in de Eredivisie. De centrumspits werd op 15 juni 1994 geboren in Heesch, een plaats in Noord-Brabant. De allereerste, bij ons, bekende club van Vincent Janssen is SV Top uit Oss. Van het jaar 2000 tot en met 2002 speelt Janssen voor deze club uit Oss waarna hij wordt opgemerkt door het grotere Top Oss.

Janssen speelt vier jaar lang voor Top Oss en komt in 2006 terecht bij de Nijmeegse vereniging N.E.C. Drie jaar lang speelt Vincent Janssen op regelmatige basis en daarnaast niet onverdienstelijk. Hij wordt opgemerkt door het grote Feyenoord en in 2009 volgt een transfer. In de jeugd bij de Rotterdammers speelt Janssen wederom vier seizoenen waarna voor hem zijn profcarrière begint.

Vincent Janssen als prof

In 2013 maakt Vincent Janssen de overstap van Feyenoord naar Almere City. Deze club staat dan onder leiding van oud-doelman Fred Grim. In zijn laatste seizoen bij Feyenoord wordt Janssen topscorer en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Vincent Janssen maakt in de eerste speelronde van het seizoen 2013/14 zijn debuut in het betaalde voetbal. Op 3 augustus 2013 is FC Volendam de tegenstander. Het verloopt echter niet zoals gehoopt en Almere City verliest met 2-3. In het daaropvolgende seizoen staat de centrumspits volop in de schijnwerpers. Hij scoort aan de lopende band en blinkt uit, mede door zijn hattrick tegen Sparta Rotterdam.

Sinds het seizoen 2014/15 zit de carrière van Janssen in een stroomversnelling. Door zijn goede optredens bij Almere City verdient hij in juni 2015 een vierjarig contract bij AZ. In de Europa League-wedstrijd tegen Istanbul BB maakt Vincent Janssen zijn debuut bij AZ, en op 4 oktober 2015 scoort de spits zijn eerste goal. In de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente weet Vincent Janssen twee keer te scoren.

Op 24 januari 2006 maakt hij uitgerekend tegen zijn oude club Feyenoord zijn eerste hattrick in de Eredivisie.

Vincent Janssen bij Oranje

Wat veel mensen niet weten is dat Janssen al sinds 2008 in de jeugdelftallen speelde bij Oranje. Zo kwam hij in het seizoen 2008/09 vier keer uit voor Nederland onder 15 waar hij twee keer scoorde. Ook doorliep hij Nederland onder 16,18, de Beloften en Oranje onder 21.

Voor het grote Oranje kwam Vincent Janssen pas twee keer uit. Vorige week debuteerde Janssen in de verloren wedstrijd tegen Frankrijk (2-3) en gisteren maakte Vincent Janssen indruk in zijn debuut in de basis van Oranje tegen Engeland. Hij scoorde een overtuigende strafschop en gaf de assist voor de winnende 2-1 die werd afgerond door Luciano Narsingh.

Het opvallende spel van Vincent Janssen bij Oranje en AZ (hij scoorde dit seizoen 20 goals in 29 wedstrijden), zorgt ervoor dat er steeds meer schijnwerpers op hem gericht zijn. Zo was Piero Ausilio, de meesterscout van het Italiaanse Internazionale, gisteren aanwezig in Wembley om de ontwikkelingen van Janssen te bekijken. De scout keert ongetwijfeld terug naar Milaan met een positief advies. Is Inter een goede volgende stap voor Janssen?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.