actueel background image

Wordt Feyenoord kampioen in de 31e Eredivisie-speelronde?

05 mei 2023 | 09:19 0

Er staat ons een spannend weekend te wachten in de Eredivisie. Het zou kunnen zijn dat Feyenoord zich na deze speelronde de kampioen van seizoen 2022/2023 mag noemen. Dat kan alleen als PSV op zaterdagavond punten verspilt tegen Sparta. Ook Ajax en AZ treffen elkaar op zaterdag. Spanning alom in speelronde 31 van de Eredivisie. Het einde nadert nu écht. Bekijk het programma van dit weekend.

Gimenez Feyenoord

RKC en Volendam trappen weekend af

RKC bevindt zich in de middenmoot van de competitie. De club is veilig en speelt nergens meer om, want het kan geen prijzen pakken en het kan niet meer degraderen. Een fijne positie voor de club uit Waalwijk. Voor FC Volendam zijn het de laatste loodjes. Zij moeten winnen om uit de degradatiezone te blijven.

Vrijdag 5 mei, 20:00 uur: RKC – FC Volendam

PSV kan vroeg kampioenschap Feyenoord dwars zitten

PSV gaat komend weekend op bezoek bij Sparta. Voor de Eindhovenaren kan dit een leuke wedstrijd worden, want als ze weten te winnen, wordt het kampioenschap van Feyenoord nog een ronde uitgesteld. En dat vinden ze in Eindhoven natuurlijk helemaal niet erg. Voor Sparta was Europees voetbal lange tijd nog haalbaar, maar die droom hebben zij inmiddels moeten laten gaan.

Zaterdag 6 mei, 18:45 uur: Sparta – PSV

FC Utrecht kan doek laten vallen voor SC Cambuur

FC Utrecht mag komende zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Cambuur. Voor de club uit Leeuwarden lijkt er nu echt een einde te komen aan het Eredivisie-avontuur. Komend weekend kan FC Utrecht een genadeklap uitdelen aan de Leeuwarders. Utrecht staat op een veilige zevende plek, dus zij zijn veilig maar ook voor hen is er niets meer mogelijk qua prijzen.

Zaterdag 6 mei, 20:00 uur: SC Cambuur – FC Utrecht

Heerenveen wil NEC voorbij in de stand

NEC staat op dit moment op de achtste plek in de Eredivisie. Een mooie prestatie voor de club uit Nijmegen waar ze graag nog even blijven staan. Qua punten staat de club gelijk met RKC en SC Heerenveen. Laat het die laatste club dit weekend nou net treffen in eigen huis. Heerenveen verloor de vorige speelronde met 3-2 van FC Emmen dus wil maar al te graag in de punten vallen dit weekend.

Zaterdag 6 april, 20:00 uur: NEC – SC Heerenveen

De strijd om de derde plek

Wederom een topwedstrijd in de Eredivisie dit weekend. AZ en Ajax nemen het tegen elkaar op. Er wordt gestreden om plek drie en dat kan wel eens hard tegen hard gaan tussen deze twee clubs. Bij Ajax is de prijzenkast dit seizoen leeg en dat is zuur voor de Amsterdammers. AZ speelt volgende week de eerste halve finale van de Conference League. Een derde plek kan de Alkmaarders nog meer motiveren.
Zaterdag 6 mei, 21:00 uur: Ajax – AZ

FC Emmen de gevarenzone in?

Het is erg spannend onder in de competitie. Excelsior staat op plek 16 en als de stand zo blijft, betekent dat play-offs om degradatie voor de Rotterdammers. FC Emmen heeft een gelijk aantal aan punten, maar doet het iets beter op doelsaldo. Toch is Emmen nog lang niet veilig. Ook dit weekend wordt het een lastige opgave. De club treft namelijk FC Twente en zij staan op een mooie zesde plek. De Tukkers willen meer en zouden in theorie Sparta voorbij kunnen. Een spannend weekendje Eredivisie-voetbal.

Zondag 7 mei, 15:15 uur: FC Emmen – FC Twente

Eagles kunnen FC Groningen laatste zetje richting KKD geven

Na 23 jaar komt er een einde aan Eredivisie-voetbal voor FC Groningen. De club degradeert naar de Keuken Kampioen divisie. In het huidige seizoen wist de club maar vier wedstrijden te winnen en slechts 17 punten te verzamelen. De Groningers beleven een rampseizoen. Komend weekend mag de club op bezoek bij Go Ahead Eagles. Zij kunnen FC Groningen het laatste zetje richting de KKD geven. The end of an Eredivisie era voor FC Groningen.

Zondag 7 april, 14:30 uur: Go Ahead Eagles – FC Groningen

Mogelijke kampioenswedstrijd Feyenoord

Even lijkt het alsof we ons weer in 2017 wanen. Ook in dat seizoen kon koploper Feyenoord kampioen worden bij stadsgenoot Excelsior. Toen verloor Feyenoord genadeloos met 3-0. Komend weekend gaat Feyenoord op visite bij Excelsior en wederom kan het hier landskampioen worden. Moet PSV wel punten laten liggen op zaterdag en Feyenoord wel weten te winnen van Excelsior. Dat blijkt nog wel eens een lastige opgave.

Zondag 7 april, 14:30 uur: Excelsior – Feyenoord

Vitesse heeft punten nodig

Als Vitesse volgend seizoen Eredivisie-voetbal wil blijven spelen, heeft het punten nodig dit weekend. De club lijkt veilig te zijn op plek 13, maar wordt op de hielen gezeten door Volendam, FC Emmen én Excelsior. Komend weekend treft het Fortuna Sittard, de club die slechts één plekje hoger staat dan Vitesse. Voor beide clubs zijn de belangen groot.

Zondag 7 mei, 16:45 uur: Fortuna Sittard – Vitesse

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.