30 mrt 2016 | 06:36 0

Willem II had nog één horde te nemen om zich te verzekeren van Eredivisievoetbal komend seizoen. In de tweeluik tegen NAC Breda moesten de Tilburgers als beste uit de bus komen om zich te kunnen handhaven op het hoogste voetbalniveau van Nederland. Willem II kroop door het oog van de naald.

Geen heilig vuur bij Willem II

De eerste ontmoeting tegen NAC was er eentje om snel te vergeten voor De Tricolores. Na de berichtgeving dat FC Twente zeer waarschijnlijk degradeert naar de Jupiler League (waardoor Willem II hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen sowieso in de Eredivisie speelt), oogde het spel van de Tilburgers enigszins mat.

Willem II kende een goede start van de wedstrijd nadat Guus Hupperts zijn ploeg op een 1-0 voorsprong bracht. Het was voor Hupperts zijn eerste treffer sinds 768 minuten zonder doelpunt in de Eredivisie. De goal van Hupperts bleek niet genoeg wat na zijn treffer zette NAC een tandje bij en nam het het heft weer in handen. Dit resulteerde in veel druk op de helft van de ploeg van trainer Streppel, maar een treffer bleef uit.

In de tweede helft zakte Willem II verder in, om er in de counter uit te komen. NAC moest het spel maken en deed dit ook. Echter bleek NAC-trainer Marinus Dijkhuizen niet tevreden over het vertoonde spel en hij greep in. Dijkhuizen wisselde in korte tijd drie spelers waaronder. Kevin Brands kwam in de ploeg en scoorde vrijwel direct de 1-1. Na de treffer bleef de druk op de ketel staan bij Willem II en uiteindelijk was het Seuntjes die de 2-1 op het scorebord wist te zetten. NAC won met 2-1 en leek dicht bij een terugkeer in de Eredivisie.

Willem II knokt voor wat het waard is

Alles of niets was het gisteren in eigen huis voor Willem II. De nederlaag in de eerste wedstrijd diende weggepoetst te worden en dit was vanaf de eerste minuut te merken. Het voortbestaan in de Eredivisie moest niet afhangen van eventuele degradatie van FC Twente. Met dit idee ongetwijfeld in het achterhoofd rechtte Willem II de rug en zorgde het voor een bloedstollend laatste duel tegen NAC Breda.

Na een wervelend begin en een flink aantal kansen was het Freek Heerkens die net voor het fluitsignaal van het einde van de eerste helft de 1-0 binnenkopte voor Willem II. De tweede helft werd wellicht dé tweede helft van het seizoen voor Erik Falkenburg. De aanvaller kreeg de fans van de banken na het maken van zowel de 2-0 als de 3-0. NAC deed via Divine Naah nog wel wat terug. Hij tekende voor de 3-1 maar het bleek niet genoeg voor NAC, Willem II verzekerde zich door de 3-1 winst van Eredivsievoetbal komend seizoen.

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.