actueel background image

Vrouwenvoetbal maakt nu écht intrede in FIFA 23

25 jul 2022 | 10:02 0

Voor het eerst in de geschiedenis van EA Sports FIFA is het mogelijk om het spel met vrouwencompetities te spelen. Het gaat voorlopig nog om twee competities, de Britse FA Women’s Super League en de Franse Division 1 Féminine. Het is de bedoeling dat er later ook andere competities aan het spel toegevoegd worden.

Competities en WK’s

Er is nog niet bekendgemaakt welke andere competities er nog toegevoegd gaan worden aan het spel. Wat wel bekend is, is dat naast het WK Vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland (2023) ook het WK Mannen in Qatar te spelen zal zijn.

Het was sinds 2017 al wel mogelijk om met een aantal vrouwenteams te spelen, maar nog niet met vrouwencompetities. Het feit dat dit vanaf heden mogelijk is, zegt veel over de opmars en acceptatie van het vrouwenvoetbal in het algemeen.

Sam Kerr op de cover

Op de cover van FIFA 23 zien we de Australische Samantha Kerr schitteren naast sterspeler Kylian Mbappé (PSG). Kerr werd uitgeroepen tot beste speelster van de Women’s Super League en is samen met haar club Chelsea te besturen in de volgende uitvoering van FIFA.

Spelen met Oranje Leeuwinnen?

Het EK Vrouwen is op dit moment in volle gang en onze Oranje Leeuwinnen speelden op zaterdag 21 juli de kwartfinale tegen Frankrijk. Helaas eindigde het toernooi daar voor onze dames. We hebben sommige dames dus niet alleen op het EK kunnen bewonderen, maar we kunnen ze straks ook besturen in FIFA 23. Zo zien we onder andere Jackie Groenen, Vivianne Miedema, en Danielle van de Donk terug op de virtuele velden.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.