actueel background image

Voorrondes Champions League starten halverwege augustus

18 jun 2020 | 16:19 0

De Europese toernooien worden in augustus hervat, maar in dezelfde maand starten ook de voorrondes voor het nieuwe Europese seizoen. Dit nieuws werd afgelopen woensdagmiddag bekendgemaakt door de UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

Lees verder om meer te weten te komen over de voorrondes van het nieuwe seizoen in de Champions League en Europa League.

Speeldata

De eerste voorrondes van het miljoenenbal worden op 18 en 19 augustus al afgewerkt. De tweede voorrondes staan op 25 en 26 augustus op de kalender. Op 15 en 16 september worden de derde voorrondes afgewerkt. De play-offs staan op 22/23 en 29/30 september op het programma.

Voorrondes beslist over één wedstrijd

De eerste, tweede en derde voorrondes van de UEFA Champions League en de UEFA Europa League worden beslist over één wedstrijd. In de derde week van oktober starten de groepsfases van de Europese toernooien. De wedstrijden in de play-offs worden overigens wel over twee duels beslist.

AZ moet de tweede voorrondes op vreemde bodem spelen

De eerste Nederlandse club die in actie moet komen in de voorrondes is AZ. De Alkmaarse club eindigde afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Eredivisie en zal uitkomen in de tweede voorronde van de Champions League.

De wedstrijden in de tweede voorrondes worden op 25 en 26 augustus gespeeld en dat zou nog wel eens een probleem kunnen vormen. Het betaalde voetbal is in Nederland namelijk verboden tot 1 september 2020. Dit zou betekenen dat AZ de tweede voorronde in het buitenland moet afwerken, waardoor het een eventueel thuisvoordeel misloopt.

Overige Nederlandse clubs

PSV en Willem II komen uit in de voorrondes van de UEFA Europa League en die wedstrijden worden begin september gespeeld. Feyenoord kwalificeerde zich rechtstreeks voor de groepsfase van hetzelfde toernooi. Ajax plaatste zich direct voor de groepsfase van de Champions League en hoeft daardoor ook geen voorrondes te spelen.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de champions league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.