actueel background image

Voorbeschouwing: FC Utrecht – AZ (27 december 2020)

27 dec 2020 | 11:26 0

Op zondag 27 december 2020 wordt de allerlaatste Eredivisie wedstrijd van 2020 gespeeld. FC Utrecht neemt het in eigen huis op tegen AZ. Er staat voor de Alkmaarse club veel op het spel, want het zou vlak voor het einde van het jaar nog de derde plaats op de ranglijst kunnen overnemen. Hiervoor moet er overigens wel met een ruim verschil worden gewonnen van FC Utrecht. De Domstedelingen hopen een teleurstellende seizoenshelft met een overwinning te kunnen afsluiten.

Vooruitblik

FC Utrecht en AZ spelen net na kerst nog een inhaalwedstrijd. Het duel zou eigenlijk helemaal aan het begin van de competitie afgewerkt moeten worden, maar de Alkmaarders kregen rust voor belangrijke Europese wedstrijden. In de laatste zes edities van dit duel won FC Utrecht tweemaal en greep AZ drie keer de winst. Slechts één keer werd er gelijkgespeeld. Vorig seizoen won AZ met 0-3 in de Galgenwaard. Wij verwachten ook zondag weer een overwinning voor de bezoekers.

FC Utrecht kent een teleurstellend seizoen

FC Utrecht staat na 13 speelrondes op de 10e plaats in de Eredivisie met 16 punten. De club heeft hoge ambities, maar zal nog hard aan de bak moeten om de play-offs te behalen. Er werden dit seizoen pas drie wedstrijden gewonnen, maar liefst zeven duels eindigde in een gelijkspel. In eigen huis won FC Utrecht twee van de zes wedstrijden. Slechts één van de laatste acht competitieduels wist FC Utrecht te winnen. Dat was overigens afgelopen week op bezoek bij FC Emmen (2-3). In het eigen stadion won de club één van de laatste vijf duels. De bookmakers achten FC Utrecht ongeveer gelijkwaardig aan AZ, maar dan zal het wel wat beter voor de dag moeten komen.

AZ is bezig aan een opmars

Het seizoen AZ begon met vijf knullige gelijkspelen op rij. Sindsdien won het zeven van de laatste acht competitieduels. De ploeg kwam al 33 keer tot scoren en alleen Ajax scoorde vaker. Nadat AZ werd uitgeschakeld in de UEFA Europa League loopt het weer op rolletjes. Er werd in de laatste weken gewonnen van FC Twente (1-3), Willem II (5-3) en Vitesse (3-1). De aanwinst Karlsson was in die wedstrijden goed voor twee doelpunten en twee assists. Opvallend genoeg is aanvoerder Teun Koopmeiners momenteel clubtopscorer met acht treffers. AZ Alkmaar won drie van de laatste vier uitwedstrijden en kan bij een overwinning stijgen naar de derde of vierde plaats in de Eredivisie.

Statistieken

– FC Utrecht staat op de 10e plaats in de Eredivisie
– FC Utrecht won één van de laatste acht competitiewedstrijden
– FC Utrecht won twee van de laatste zes thuisduels tegen AZ
– FC Utrecht won afgelopen week met 2-3 bij FC Emmen
– Eljero Elia kwam tegen FC Emmen tot scoren
– AZ staat op de 5e plaats in de Eredivisie
– AZ won de laatste drie competitieduels
– AZ won zeven van de laatste acht competitiewedstrijden
– AZ won vorig seizoen met 0-3 bij FC Utrecht
– AZ won afgelopen week met 3-1 van Vitesse

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.