actueel background image

Voorbeschouwing Champions League: favorieten en outsiders in actie

21 feb 2023 | 09:00 0

Ook deze week mogen we weer genieten van voetbal op het allerhoogste niveau. In de achtste finale van de Champions League staan weer vier heerlijke wedstrijden op het programma. Wij blikken graag met je vooruit op deze speelronde. 

Grootmachten op Anfield

Real Madrid won de Champions league dertien keer, Liverpool heeft er zes in de prijzenkast staan. We mogen beide clubs dus met recht Europese grootmachten noemen. Voor één van deze grootmachten eindigt het Champions League-seizoen al in de achtste finale, want Real Madrid en Liverpool staan al vroeg in het toernooi tegenover elkaar.

Real Madrid is de grote favoriet. Liverpool is de nummer acht van Engeland en Real de nummer twee van Spanje. Het is niet het jaar van The Reds. Al kan het op Anfield spoken en daar is alle hoop dan ook op gevestigd. Liverpool moet boven zichzelf uitstijgen om het Real moeilijk te maken.

Dinsdag 21:00 uur: Liverpool – Real Madrid

Outsider op bezoek in Duitsland

Aan alles voel je dat dit het jaar van Napoli is. In de Serie A staan ze een straatlengte voor en kunnen ze de titel bijna niet meer mislopen. Ook in de Champions League hebben ze dit seizoen laten zien hoge ogen te kunnen gooien. Napoli is zelfs een outsider voor de titel. Al is de weg nog lang. Te beginnen met Eintracht Frankfurt.

Dinsdag gaat Napoli op bezoek in Duitsland. Voor Frankfurt is het Champions League-seizoen al geslaagd door überhaupt de volgende ronde te halen. Maar als je er toch bent, dan kun je beter maar winnen ook. Daar gaat Frankfurt dan ook voor. Met de steun van het bloedfanatieke thuispubliek zit er wellicht een stunt in.

Dinsdag 21:00 uur: Eintracht Frankfurt – Napoli

Eerste horde City op jacht naar ultieme doel

Hoe het is om kampioen te worden, dat weet Manchester City inmiddels wel. Het grote doel is het winnen van de Champions League. Ieder jaar behoren ze tot de topfavorieten, maar het is tot dusverre nog niet gelukt. Wordt dit dan eindelijk het jaar van Pep Guardiola en zijn ploeg?

Om de Champions League te winnen, moet er eerst gewonnen worden van RB Leipzig. Geen makkelijke tegenstander, maar voor City zou het geen problemen op mogen leveren.

Woensdag 21:00 uur: RB Leipzig – Manchester City

Ploeg in vorm ontvangt Inter

FC Porto verloor voor het laatste in oktober 2022. De ploeg is in vorm en kreeg slechts twee doelpunten tegen in de laatste tien wedstrijden. Zij gaan dus vol vertrouwen het tweeluik met Inter in. Te beginnen in Milaan. Inter steekt ook in uitstekende vorm en is, zeker in eigen huis, favoriet voor het treffen met FC Porto. Woensdag trappen zij om 21 uur af in Italië.

Woensdag 21:00 uur: Inter – FC Porto

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.