actueel background image

Voorbeschouwing: AZ – Real Sociedad (26 november 2020)

26 nov 2020 | 15:31 0

AZ heeft het bij de loting niet getroffen. Echter werd er bij het sterke SSC Napoli met 0-1 gewonnen en werd ook Rijeka met een ruime nederlaag naar huis gestuurd. Hierdoor staat AZ na drie speelrondes op de 2e plaats in een bijzonder sterke poule. Er werd alleen verloren van Real Sociedad (1-0) en dat was volkomen terecht. De koploper van de La Liga presteert angstvallig goed dit seizoen en is vanzelfsprekend de favoriet in het AFAS Stadion.

Vooruitblik

Real Sociedad was in het thuisduel heer en meester tegen AZ. De Spaanse ploeg had 65% balbezit en noteerde 25 doelpogingen. AZ kwam slechts tot één schot op doel. Pijnlijke statistieken voor de Alkmaarse ploeg. Hoewel sterkhouder David Villa bij de Spanjaarden ontbreekt, verwachten wij opnieuw dat Real Sociedad het spel gaat dicteren. AZ moet hopen op een klein wonder, want de bezoekers scoren bijzonder eenvoudig.

AZ hoopt op een nieuwe stunt

AZ heeft dit seizoen al aangetoond ook wedstrijden met weinig balbezit en kansen te kunnen winnen. Het uitduel bij Napoli werd met kunst en vliegwerk gewonnen. In Spanje had de ploeg geen schijn van kans. De Alkmaarse club is wel bezig aan een mooie reeks. AZ won vijf van de laatste zes wedstrijden, er werd alleen verloren bij Real Sociedad. AZ won wel het uitduel bij sc Heerenveen (0-3) en het thuisduel tegen FC Emmen (1-0). Vermoeidheid leek de ploeg parten te spelen in de laatste wedstrijd.

Real Sociedad blijft maar winnen

Real Sociedad is momenteel de trotse koploper van de La Liga. In de Spaanse competitie won de ploeg maar liefst 7 van de 10 wedstrijden en werd er slechts één keer verloren. Real Sociedad won acht van de laatste negen duels. Alleen het uitduel bij SSC Napoli ging verloren. De Spanjaarden hielden in de laatste drie wedstrijden de nul en hebben vaak genoeg aan één doelpunt. Dat bleek ook afgelopen weekend op bezoek bij Cadiz CF (0-1). De bezoekers waren oppermachtig en oud-Willem II spits Isak scoorde de winnende treffer. Real Sociedad won de laatste vijf uitduels en kreeg daarin maar één tegendoelpunt.

Statistieken

– AZ staat op de 2e plaats in de poule met 6 punten
– AZ won vijf van de laatste zes wedstrijden
– AZ won vorig weekend met 1-0 van FC Emmen
– AZ is al vijf thuisduels op rij ongeslagen
– AZ verloor dit seizoen pas één wedstrijd
– Real Sociedad staat op de 3e plaats in de poule met 6 punten
– Real Sociedad won thuis met 1-0 van AZ
– Real Sociedad kreeg geen tegendoelpunt in de laatste drie wedstrijden

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.