actueel background image

VoetbalUitslagen Elftal van de Week (speelronde 25, 2023)

13 mrt 2023 | 09:01 0

Spektakel in de 25e speelronde van de Eredivisie. Met name op aanvallend gebied was het heerlijk. Er vielen enorm veel doelpunten. Zeker voorin was het keuzes maken in het Elftal van de Week. Dit zijn de elf spelers die in onze ogen het meest opvielen.

Week 11

Matthew Ryan (AZ)

AZ won dinsdag op bezoek bij Lazio en nam het dit weekend op tegen laagvlieger FC Groningen. Groningen speelde een prima wedstrijd, maar kon niet stunten. Dit kwam mede door het goede optreden van AZ-doelman Matthew Ryan

Michael Pinto (Sparta Rotterdam)

Sparta Rotterdam blijft maar doorgaan. Dit weekend moest Vitesse eraan geloven. Michael Pinto speelde een heerlijke wedstrijden. Hij won de meeste tackles en won liefst negen van zijn tien duels. Een prima prestatie van de verdediger.

Edson Alvarez (FC Volendam)

Ajax had onverwacht een makkie op bezoek bij sc Heerenveen. Edson Alvarez speelde een goede wedstrijd en was met zijn doelpunt ook weer belangrijk voor de Amsterdammers. Kan hij zijn goede vorm doortrekken naar de Klassieker van volgende week?

Gijs Smal (FC Twente)

FC Twente won met 3-0 in Sittard van Fortuna. De aandacht ging na afloop vooral uit naar de aanvallers, maar ook Gijs Smal deed het weer uitstekend bij de Tukkers. Hij krijgt daarom een plek in ons Elftal van de Week.

Mohammed Kudus (Ajax)

Het is en blijft een raadsel waarom Alfred Schreuder hem vaker niet dan wel liet spelen. Mo Kudus speelt al weken geweldig en was ook in Heerenveen weer een plaag voor de verdediging. Hij scoorde en liet daarnaast de mooiste dingen zien.

Ramiz Zerrouki (FC Twente)

Het werd tijd dat FC Twente weer eens zou winnen en dat gebeurde ook tegen Fortuna Sittard. Ramiz Zerrouki was de absolute motor op het middenveld van Twente.

Joey Veerman (PSV)

Met drie assists en zes key passes sta je terecht in het Elftal van de Week. Het was de wedstrijd van Joey Veerman zondag in het Philips Stadion. PSV speelde misschien niet grandioos, maar won wel overtuigend met 5-2 van SC Cambuur. Aan de hand dus van Joey Veerman.

Xavi Simons (PSV)

We willen graag Xavi Simons een keer niet opnemen in het Elftal van de Week, maar hij maakt het onmogelijk. Ook tegen Cambuur nam hij PSV weer bij de hand met een doelpunt en een geweldige assist. Wat kan deze jongen niet?

Manfred Ugalde (FC Twente)

De 20-jarige Manfred Ugalde had het naar zijn zin in Limburg. De aanvaller speelde met de verdediging van Fortuna en scoorde twee keer. Kan Rons Jans nog om hem heen na dit optreden?

Santiago Gimenez (Feyenoord)

Feyenoord had het moeilijk met FC Volendam. De Rotterdammers wonnen met 2-1, maar het had ook slechter af kunnen lopen. Gelukkig was Santiago Gimenez scherp. Hij zorgde zelf voor de gelijkmaker en ook de winnende treffer mag voor 99% op zijn naam worden geschreven.

Koki Saito (Sparta Rotterdam)

Het was bij vlagen genieten van Sparta afgelopen zaterdag op Het Kasteel. Vitesse had geen kans en met name Koki Saito was een plaag voor de ploeg van Phillip Cocu. De smaakmaker scoorde ook nog eens. Een heerlijke avond voor de Japanner.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.